Ingezonden persbericht


Test aanbevelingen op Marktplaats.nl in groep Diensten zeer succesvol

Het geven van beoordelingen is nu mogelijk in alle rubrieken van de groep Diensten

Amsterdam, 8 mei 2008 - Marktplaats-gebruikers kunnen vanaf vandaag in alle rubrieken van de groep Diensten een aanbeveling plaatsen bij een advertentie. Door middel van zo'n beoordeling kunnen bezoekers van Marktplaats.nl hun ervaring met een bepaalde dienstverlener delen met andere gebruikers. Eerder startte Marktplaats.nl met een test in vier rubrieken, die zeer succesvol was.

"We hebben tijdens de testperiode veel enthousiaste reacties ontvangen van onze gebruikers", vertelt Eugenie van Wiechen, managing director eBay.nl & Marktplaats.nl. "Dit bevestigt dat aanbevelingen in de groep Diensten een waardevolle toevoeging aan ons platform zijn."

De combinatie van het zoeken op postcode en een uitgebreide beschrijving van een dienst door een adverteerder, maakte het voor Marktplaats-gebruikers al eenvoudig om een dienst op lokaal niveau te vinden. De toevoeging van gebruikerservaringen helpt consumenten nu ook om de meest geschikte dienstverlener in de buurt te selecteren.

Ook dienstenaanbieders zijn enthousiast over de mogelijkheid voor consumenten om een aanbeveling te geven. Het aantal bedrijven en consumenten dat een dienst aanbiedt op Marktplaats.nl is het afgelopen jaar verzesvoudigd naar ruim 160.000. Dienstenaanbieders kunnen zich door middel van goede aanbevelingen duidelijk onderscheiden van hun concurrenten.

Aanbevelingen kunnen eenvoudig worden geplaatst bij een afgenomen dienst en zijn door iedereen op Marktplaats.nl te lezen onder de desbetreffende advertentie. Kijk voor meer informatie over aanbevelingen op: http://statisch.marktplaats.nl/help/aanbevelingen/index.html

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 240.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.