Persbericht

SaaS en PaaS van salesforce.com wijdverbreid in EMEA

~ nieuwe mijlpaal met introductie salesforce.com Visualforce User-Interface-as-a-Service en Visualforce Components ~

Utrecht, 8 mei 2008 - Salesforce.com (NYSE: CRM), technologie- en marktleider op het gebied van on-demand zakelijke services, introduceert Visualforce User-Interface-as-a-Service. Ontwikkelaars krijgen daarmee volledige controle over de gebruikersinterface van Salesforce en kunnen voor iedere Force.com-applicatie een interface creëren. Daarnaast kunnen ze deze toepassen op verschillende apparaten. Salesforce.com introduceert daarnaast Visualforce Components, waarmee ontwikkelaars bouwstenen van de gebruikersinterface kunnen toevoegen of juist verwijderen.

Dat maakte salesforce.com bekend tijdens Dreamforce Europe, op 7 en 8 mei in Londen. De gebruikers- en ontwikkelaarsconferentie van salesforce.com is het grootste Software-as-a-Service evenement in Europa.

Klanten en partners in EMEA maken op grote schaal gebruik van de SaaS-applicaties en het Force.com-platform van salesforce.com. Op het moment heeft salesforce.com meer dan 7.000 klanten en bijna 140.000 gebruikers in EMEA. Bovendien is salesforce.com de eerste SaaS-aanbieder die het ISO/IEC 27001:2005 Security Certificaat heeft behaald.

Nieuwe Europese klanten die gebruik maken van salesforce.com Software-as-a-Service en Platform-as-a-Service zijn onder meer Air Liquide, The Christie Group, DSV, Rentokil Initial en Wärtsilä. Bovendien hebben tientallen Europese ISV-partners meer dan 120 applicaties op de AppEchange toegevoegd. Hiermee kunnen klanten Salesforce snel en eenvoudig uitbreiden met on-demand bedrijfsapplicaties. Vele daarvan zijn gebouwd op het Force.com-platform. De AppExchange is te vinden op http://www.salesforce.com/appexchange .

Onderzoeksbureau Gartner voorspelt dat de SaaS-markt wereldwijd zal groeien van 6,3 miljard dollar in 2006 tot 19,3 miljard dollar tegen het einde van 2011. Wereldwijd heeft salesforce.com 41.000 klanten binnen diverse bedrijfstakken en van elke omvang.

Salesforce.com's Visualforce live
Met de komst van Salesforce Summer '08 zijn Visualforce User-Interface-as-a-Service en Visualforce Components beschikbaar voor alle salesforce.com-klanten. Visualforce is onderdeel van Force.com.

Meer dan 4.000 ontwikkelaars hebben inmiddels meer dan 11.000 interfaces gebouwd via het Visualforce previewprogramma voor ontwikkelaars. Visualforce maakt gebruik van internettechnologieën als HTML, AJAX en Adobe Flex. Zo is het mogelijk bedrijfsapplicaties net zo innovatief en effectief te maken als applicaties op het consumentenweb. Zo verkrijgen gebruikers van bedrijfsapplicaties dezelfde gebruikerservaring als bij het gebruik van consumentenapplicaties.

Salesforce.com ISO 27001-gecertificeerd
Salesforce.com is de eerste grote SaaS-aanbieder die de ISO 27001-certificatie heeft behaald. ISO 27001 is de internationaal erkende standaard die aangeeft dat het Information Security Management System (ISMS) van de aanbieder de eigen informatie en die van de klanten beschermt.

ISO 27001 is de enige internationaal geaccepteerde veiligheidsstandaard en geeft aan dat salesforce.com haar 41.000 klanten en 1,1 miljoen gebruikers wereldwijd een consistente, betrouwbare en veilige omgeving biedt. Salesforce.com's drie datacenters en grote kantoren wereldwijd zijn door BSI International gecertificeerd. Sinds 2004 ondergaat salesforce.com bovendien halfjaarlijks SAS 70 Type II beoordelingen en SYSTRUST audits.

(434 woorden)