PvdA Rotterdam


Overlast en intimidatie op Katendrecht moeten stoppen

Do 8 Mei 2008 - Redactie
Overlast en intimidatie op Katendrecht moeten stoppen

Peter van Heemst, fractievoorzitter van de Rotterdamse PvdA-fractie, zal tijdens de actualiteitenraad van donderdag 15 mei aandacht vragen voor de overlast en intimidatie die een groepje kinderen veroorzaakt op Katendrecht.

Daarvan werd een ontluisterend beeld gegeven in de uitzending van PREMtime van 7 mei jongsleden op Nederland 2. De filmploeg heeft een paar keer de opnames moeten staken, omdat zij belaagd werd door jongeren.

In de uitzending was te zien hoe kinderen van 9, 12 en 15 jaar veel overlast veroorzaken en buurtbewoners intimideren. Zei iemand er wat van, dan kreeg diegene allerlei verwensingen en bedreigingen naar het hoofd gegooid. Sommige buurtbewoners durven de jongeren zelfs niet meer aan te spreken, bang dat de ruiten thuis worden ingegooid.

Van Heemst ergert zich aan de beperkte mogelijkheden die de politie heeft om de kinderen aan te pakken. Hij vindt het nodig dat de betrokken ouders veel meer verantwoordelijkheid nemen voor het gedrag van hun kind en wil dat de ouders stevig en langdurig opvoedingsondersteuning krijgen.

Voorafgaand aan het debat wil de PvdA-fractie graag een brief ontvangen van het college waarin wordt ingegaan op:


1. De bewering in deze uitzending dat het om een groep van ongeveer 20 gezinnen gaat met kinderen waarmee op straat geen land te bezeilen is.


2. Wat er met elk van deze gezinnen gebeurt om de opvoeding van en toezicht op die kinderen te verbeteren.

3. Of voor deze jonge kinderen, net zoals in Utrecht gebeurt, niet de regel zou moeten gaan gelden dat ze s avonds van straat worden gehaald.

4. Welke andere maatregelen nodig zijn om de situatie op straat te verbeteren.

Uiteindelijk gaat het maar om één ding: Overlast en intimidatie op Katendrecht moeten stoppen.