Provincie Noord-Holland

Datum

8-5-2008

Onderwerp

Cultuureducatie op school

Arthur Raphet Meeng

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) verdelen 542.748,- over 22 Noord-Hollandse scholen met een cultuureducatief project in het kader van het Actieplan Cultuurbereik. De provincie wil hiermee de cultuureducatie in het onderwijs blijvend versterken, zodat leerlingen van 4 tot 18 jaar kennis opdoen van kunst en cultureel erfgoed in hun omgeving.

Via scholen kunnen de meeste kinderen worden bereikt. Alle Noord-Hollandse de scholen voor primair en voortgezet onderwijs konden een subsidieaanvraag indienen voor cultuureducatieve projecten op gebied van bijvoorbeeld muziek, toneel, film, theater, schilderen of op gebied van cultureel erfgoed. De scholen waarvoor subsidie is verstrekt voor een project staan in een overzicht in de bijlage vermeld. Voor het schooljaar 2008 2009 is aan 14 basisscholen is een bedrag van 372.170,- en aan 8 scholen voor voortgezet onderwijs is een bedrag van 170.577,- verstrekt.
Het Actieplan Cultuurbereik is een initiatief van het ministerie van OC&W om in samenwerking met provincies en gemeenten meer mensen én nieuwe groepen met kunst en cultuur te laten kennismaken. Zowel het rijk als de provincies stellen hiervoor extra financiële middelen ter beschikking. Het actieplan bestaat uit de onderdelen cultuurparticipatie en cultuureducatie.

Volgens gedeputeerde Sascha Baggerman is cultuureducatie belangrijk. Cultuur is tenslotte een belangrijke verbindende factor tussen mensen. Daarom streef ik naar een goede toegankelijkheid van cultuur voor iedereen en vooral voor de jeugd. aldus Sascha Baggerman.

Bijlage cultuureducatie