Gemeente Eemnes

Persberichten

Dienstverlenings- en samenwerkingsovereenkomst met MEE Utrecht

Om de clienten nog beter van dienst te kunnen zijn heeft de gemeente Eemnes een dienstverlenings- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend met MEE Utrecht Gooi & Vecht.

De MEE is een organisatie die ondersteuning biedt aan alle mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap, functiebeperking of chronische ziekte. De MEE is een instelling waar mensen terecht kunnen met vragen en verzoeken om advies of ondersteuning, zonder dat zij een indicatie hebben en zonder lang te hoeven wachten. De overeenkomst met de MEE-organisatie sluit daarom naadloos aan op de functie van het Wmo-loket in Eemnes.

Het Wmo loket in Eemnes wil tegemoetkomen aan de behoefte van mensen met een beperking. Door een informatiepunt aan te bieden waarbij zij snel terechtkunnen met vragen en problemen. Een loket die hen de weg wijst in het woud van regels en procedures waar ze mee te maken hebben. Die hen helpt om de ondersteuning te verkrijgen die zij nodig hebben. De samenwerking met de MEE legt zich vooral toe op dienstverlening met een relatief korte duur. Voor de dienstverlening door MEE is geen indicatie vereist, de diensten zijn daardoor kosteloos voor de cliënt.

Als er langdurige zorg nodig is verwijst het Wmo loket door naar een geschikte instantie, zorgt dat de benodigde hulp wordt geboden en begeleidt de cliënt indien gewenst bij zijn contacten met de zorgverlener. Het Wmo loket blijft ook alle langdurige voorzieningen aanbieden voor de Wmo, zoals rolstoelen, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen. Deze combinatie van taken stelt het Wmo loket nog beter in een bijdrage te leveren aan een van de doelstellingen van de Wmo, het bevorderen van de participatie.

Tenslotte hebben ook de andere twee BEL-gemeenten Laren en Blaricum per 1 mei jl. een dienstverlenings- en samenwerkingsovereenkomst ondertekend met MEE Utrecht Gooi & Vecht. De MEE is al samenwerkingspartner in het Wijksteunpunt in Laren, waarmee een snelle start gemaakt kan worden om de dienstverlening in de BEL-combinatie verder gestalte te geven.

Download:
Dienstverlenings- en samenwerkingsovereenkomst MEE Utrecht

Acrobat Reader
Om PDF-documenten te kunnen lezen en printen, heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Als u niet over dit programma beschikt, kunt u het gratis ophalen van de Adobe website. Met de Acrobat plug-in (beschikbaar voor alle standaard browsers) kunt u de documenten rechtstreeks in uw browser opvragen en direct uitprinten.

(Gepubliceerd 08-05-2008)