Gemeente Schagen

Sport in de schager wijken

In de maand mei organiseert Sportservice Schagen op alle woensdagmiddagen Sport in Wijk in Schagen. Bewegingsconsulenten komen met een bus vol spullen naar een grasveld in de wijk om daar sportieve activiteiten met de kinderen uit groep 1 t/m 8 te gaan doen. Wat ze gaan doen is aan de kinderen, zij mogen kiezen. Elke week wordt een andere wijk bezocht.

Een groot aantal scholen in Schagen is bekend of heeft ervaring met een bewegingsconsulent van Sportservice Schagen. Deze bewegingsconsulenten verzorgen de gymles voor alle klassen. Om sportieve activiteit ook na schooltijd aan te moedigen gaan de bewegingsconsulenten met de bus van Sportservice Schagen de wijk in om van de woensdagmiddag een actieve middag te maken.

Van 13.30 - 15.30 uur zijn de bewegingsconsulenten op de locatie aanwezig. Kinderen die willen meedoen, kunnen gewoon komen, er hoeft niet te worden ingeschreven en deelname is gratis. Activiteiten als frisbee, slagbal, voetbal, tikspelen, etc. behoren tot de mogelijkheden, de kinderen mogen kiezen.

Op woensdag 14 mei is de Sportservice Schagen-bus te vinden in de wijk Groeneweg, op het grasveld op de hoek van de Nes met de Frans Halsstraat. Woensdag 21 mei komt de bus naar de wijk Muggenburg. Locatie is het grasveld op de hoek van de Gebr. Luiterstraat en de Verzetlaan. De wijk Waldervaart wordt bezocht op 28 mei. De Sportbus staat dan op het grasveld achter OBS Nico Tinbergen aan de Kievitlaan.

Kom met zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes want hoe meer kinderen er zijn, des te leuker het is! Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Sportservice Schagen, tel: 0224 - 214 774. Kijk ook eens op de website: www.sportserviceschagen.nl (hier kan ook de flyer worden gedownload). Bij slecht weer even contact opnemen met Sportservice Schagen om te horen of het Sport in de Wijk doorgaat.

Sport in de wijk