Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

MILJONAIR-SITE MET VOETBALVROUWEN RAAKT JUISTE SNAAR;

NEDERLAND MASSAAL AAN HET STEMMEN OP 'MILJONAIR VOETBALVROUW VAN HET JAAR'

Amsterdam ­ Wie mag zich tooien met de titel Miljonair Voetbalvrouw van het Jaar 2008? Die vraag houdt opvallend veel Nederlanders bezig. Een online stemming die het glossy tijdschrift Miljonair vorige week lanceerde als onderdeel van een reportage in het blad, is razendsnel een groot succes geworden. Bijna 4000 Nederlanders stemden binnen een week tijd via www.miljonair.nl op de voetbalvrouw van hun keuze. Bovendien verschijnen nu overal op het internet stemadviezen.

Op de site www.miljonair.nl staan deze zomer 25 'voetbalplaatjes' van vooraanstaande vrouwen. Voetbal(vrouwen)kenner Barbara Barend schreef samen met de Miljonair redactie korte biografieën bij elke vrouw. Nederland wordt uitgedaagd, te stemmen op de vrouw die in de woorden van Miljonair hoofdredacteur Onno Aerden "de vleesgeworden ocmbinatie is van glamour, eigenzinnigheid, vrouwelijkheid en volwassenheid."

Ook de 'voetbalvrouweneditie' van Miljonair, die nu in de winkels ligt, streeft volgens de eerste prognoses af op een een uitzonderlijk hoge verkoop. Onno Aerden: "Kennelijk hebben we de juiste snaar geraakt, in de aanloop naar de EK. We hebben vier voetbalvrouwen van de nieuwe generatie ­ allemaal vrouw of vriendin van Oranje spelers die meegaan naar Oostenrijk en Zwitserland ­serieus ondervraagd over de problemen en het geluk die hun bijzondere status met zich meebrengen. En bovendien geheel op zijn Miljonairs ook glamourous en sexy gefotografeerd. Het was een heel bjizondere productie en ik ben blij met het succes van. Maar dat de online stemming via onze site www.miljonair.nl zo zou gaan leven, had ik niet kunnen voorspellen."

De stemronde op www.miljonair.nl duurt exact tot de finale dag van Euro 2008, op 29 juni. De winnares zal een toepasselijke bokaal ontvangen tijdens een groots opgezet evenement van het tijdschrift later deze zomer.

------------------------


Ingezonden persbericht