Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 8 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 08-05-2008

Snelheid

Zaandam, woensdag 7 mei 2008

In de afgelopen dagen heeft de politie snelheidscontroles uitgevoerd op de Dr. J.M. Den Uyllaan in Zaandam. Gedurende drie dagen werden 32000 voertuigen gecontroleerd. Ruim tweehonderd bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u. De snelheidsovertreders krijgen binnenkort de bekeuring thuisgestuurd.

Vals briefje van vijftig

Koog aan de Zaan, woensdag 7 mei 2008, 20.07 uur

De politie heeft een zeventienjarige Zaandammer aangehouden, nadat hij bij een Chinees restaurant in Koog aan de Zaan een bestelling had betaald met een vals briefje van vijftig euro. De jongeman verklaarde tijdens het verhoor dat hij het geld een dag eerder had gepind en niet wist dat het briefje van vijftig vals was. De eigenaar van het restaurant verklaarde dat hij een dag eerder een zelfde situatie aan de hand had gehad: een kleine bestelling werd betaald met een briefje van vijftig euro dat achteraf vals bleek te zijn. De verdachte ontkende dat hij een dag eerder bij het restaurant was geweest.

Boos over bon

Zaandam, donderdag 8 mei 2008, 06.40 uur

Een 55-jarige man uit Zaandijk maakte zich zó boos over een parkeerbon die hij eerder had ontvangen, dat hij donderdagochtend in alle vroegte enkele agenten van bureau Vermiljoenweg in Zaandam zwaar beledigde en de bon doormidden scheurde en op de grond gooide. De man is daarop aangehouden en vervolgens met een nieuwe bekeuring voor belediging naar huis gestuurd.

Wel waterpas?

Zaandam, 7 mei 2008

Twee buren uit de Heukelstraat hebben woensdagochtend aangifte gedaan tegen elkaar wegens mishandeling. Het gaat om een 26-jarige en een 34-jarige man. De 34-jarige man zou zich al enige tijd storen aan de geluidsoverlast van de kinderen van de buren. Woensdagochtend zou dit zijn geëscaleerd in wederzijdse mishandeling. Hierbij zou de 26-jarige man met een schroevendraaier hebben proberen te steken in een arm en been van de andere betrokkene, waarbij deze lichtgewond raakte. De 34-jarige zou met een waterpas hebben geslagen. De politie hoort getuigen in deze zaak.