EP prijs voor journalistiek

08/05/2008 16:33

Europees Parlement Den Haag

Den Haag, 8 mei 2008

UITNODIGING AAN JOURNALISTEN

EP prijs voor journalistiek: nog 1 week om in te schrijven!

Heb je het afgelopen jaar een artikel of productie gemaakt over Europa? Dan heb je tot 15 mei om die op te sturen (en) om je in te schrijven voor de Prijs van het Europees Parlement voor de journalistiek. Journalisten van geschreven pers, radio, televisie en internet kunnen de prijs van 5.000 euro winnen.

Het Europees Parlement reikt dit jaar voor het eerst de Prijs van het Europees Parlement voor de journalistiek uit. Deze prijs wordt toegekend aan journalisten die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan het verduidelijken van belangrijke kwesties op Europees niveau of die eraan hebben bijgedragen om bij de burgers een beter begrip te wekken over de instellingen en de beleidsmaatregelen van de Europese Unie. Het bureau van het Europees Parlement in Den Haag organiseert de Nederlandse voorronde van deze wedstrijd.

In vier verschillende categorieën (geschreven pers, radio, televisie en internet) selecteert eerst een jury bestaande uit journalisten de nationale genomineerden. Daarna zal een Europese jury, bestaande uit 3 Europarlementariërs en 6 vertegenwoordigers van de journalistieke beroepsgroep, de beste vier inzendingen van de 27 EU lidstaten uitkiest, die hiermee een prijs van 5.000 euro in de wacht slepen.

Individuele geregistreerde journalisten of teams van maximaal 5 personen die de nationaliteit hebben van of wonen in één van de lidstaten van de EU komen in aanmerking voor de prijs, met een afzonderlijke bijdrage of een onderdeel van een serie. Bijdragen moeten zijn gepubliceerd of verspreid in één van de officiële talen van de EU tussen 1 mei 2007 en 30 april 2008.

De uiterste datum om mee te dingen naar de Prijs van het Europees Parlement voor de journalistiek is 15 mei 2008, waarna de jury zich zal buigen over de inzendingen. In oktober 2008 zal de prijs worden uitgereikt.

Voor meer informatie en het aanmelden zie: https://www.eppj.eu

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Leon Peijnenburg (persattaché), leon.peijnenburg@europarl.europa.eu, tel. 070-3135400 of Sjerp van der Vaart (directeur Bureau Europees Parlement), sjerp.vandervaart@europarl.europa.eu.





https://www.eppj.eu