Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (8/5)

BREDA, 8 mei 2008

Snelheidsovertreder kruipt met alcohol op achter het stuur

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.30 uur is een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Buiten Hil aangehouden. Agenten hielden hem staande omdat hij met een snelheid van 75 km/h over de Westerhagelaan reed. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de APK keuring van de auto verlopen was. De man is meegenomen naar het bureau waar de politie een blaastest afnam. Hij blies 625 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen.

Bekeuringen bij snelheidscontroles

ALPHEN: Op woensdag 7 mei hield de poltie van 09.45 tot 11.30 uur een verkeerscontrole op de Chaamseweg. Er zijn 29 bekeuringen uitgedeeld.

24 personen kregen een bekeuring voor te hard rijden waarbij de hoogst gemeten snelheid 88 km/h bedroeg, terwijl 60 km/h is toegestaan. 5 bestuurders kregen een bon voor het niet dragen van een gordel.

In Nederland wordt intensief op snelheid gecontroleerd. Snelheidscontroles vinden om drie redenen plaats. Allereerst omwille van de verkeersveiligheid, want snelheid speelt een rol bij élk verkeersongeval. Het milieu is een tweede goede reden: hoe harder een voertuig rijdt, hoe hoger het brandstofverbruik, hoe meer CO2-uitstoot en hoe meer geluidsoverlast. De derde reden is mobiliteit. Files ontstaan minder snel als weggebruikers met ongeveer dezelfde snelheid rijden. Bovendien is de kans op ongelukken kleiner, en ook dat scheelt files: bijna 13% van de files is direct te wijten aan een ongeval.

Twee lammetjes gestolen

ULICOTEN: In een weiland op de Wilhelminastraat zijn tussen zaterdag 3 mei en maandag 5 mei twee lammetjes gestolen. De lammetjes zijn vermoedelijk het binnenhok ingelokt en vandaaruit gestolen. De politie heeft een aangifte van de eigenaar opgenomen en stelt een onderzoek in.

Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: Een 50-jarige Bredanaar is woensdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een bromfietscontrole werd de man in de Hambroeklaan staande gehouden. Agenten roken een alcohollucht en namen een blaastest af. Hij blies 645 ug/l, terwijl 220 ug/l is meegenomen. Zijn bromfietscertificaat moest hij inleveren.

Auteur: Eefje Klijberg