Aanhoudingen onder invloed rijden

Harderwijk/Vaassen/ Ermelo, 08-05-2008 o De politie heeft woensdagavond 7 mei een viertal automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Van twee van de vier automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd.

Aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo werd een 41-jarige man uit Apeldoorn rond 20.30 uur aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies 1,4 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 37-jarige man uit Harderwijk werd door de politie rond 21.00 uur aangehouden op de Oranjelaan in Harderwijk. Hij trachtte in eerste instantie aan een controle te ontkomen, keerde en reed weg. Agenten konden hem laten stoppen. Op het politiebureau blies hij 1,1 promille. De automobilist kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren.

Een uur later werd aan de Emsterweg in Vaassen rond 22.00 uur een 42-jarige man uit Epe aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist, een beginnende bestuurder, blies op het politiebureau 1,0 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een alcoholcontrole op Vintringasingel in Harderwijk gehouden. Een 23-jarige man uit Zeewolde blies 0,2 prom. Hij bleek een beginnend bestuurder te zijn en kreeg een rijverbod.