Gemeente Breukelen


jasje

Website www.breukelen.nl in een nieuw jasje

Op donderdag 8 mei 2008 heeft de gemeente Breukelen een nieuwe, verfrissende website gelanceerd die meer van deze tijd is. Een tijd waarin bezoekers snel over de gevraagde informatie wensen te beschikken. De nieuw vormgegeven website wordt gekenmerkt door een veel toegankelijkere homepage waar snel geklikt kan worden naar de gevraagde informatie. Ook visueel gehandicapten zullen beter hun weg kunnen vinden op de gemeentelijke website.

De ontwikkeling van internet als medium is erg snel gegaan. De overheid is ook steeds meer eisen gaan stellen aan bijvoorbeeld gemeentelijke websites. In 2006 introduceerde de overheid webrichtlijnen. Dat zijn richtlijnen voor het opzetten van websites om gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid tegemoet te komen. Omdat de gemeentelijke website ontwikkeld is voor 2006 voldoet die niet aan de webrichtlijnen. Dat is één van de redenen waarom de gemeente opdracht heeft gegeven om een nieuw ontwerp te laten maken. Inmiddels zijn er al 125 webrichtlijnen opgesteld waar overheidssites aan moeten voldoen. In 2010 moeten alle overheidswebsites webrichtlijnproof zijn.

Toegankelijke website

Steeds meer mensen begeven zich op de `digitale snelweg', zoals het World Wide Web ook wel genoemd wordt. Kwamen er in 2005 nog 42.000 mensen naar onze website; in 2007 had de gemeente ruim 71.700 unieke bezoekers op www.breukelen.nl. Mensen gaan ook steeds meer eisen stellen aan een website. Er moet een goedwerkende zoekmachine op staan, de gevraagde informatie moet binnen drie klikken op het scherm te vinden zijn en de site moet een logische, duidelijke structuur hebben.

Verfrissende site

Er een site ontwikkeld die veel toegankelijker is geworden. De nieuwe site oogt fris en speels. Het nieuwe logo van de gemeente prijkt duidelijk bovenaan de website. Op de homepage worden de belangrijkste items getoond. Visueel gehandicapten kunnen met één druk op de knop grotere letters in beeld krijgen. De site is nu ook beter voorbereid op de toekomst.