Gemeente Dongen


Volière Park Vredeoord leeg geroofd

In de nacht van vrijdag 2 mei op zaterdag 3 mei jl. is tijdens een nachtelijke strooptocht de volière in het Dongense Park Vredeoord leeg geroofd. Alle 250 vogels zijn meegenomen. We vinden het heel erg wat er gebeurd is. De volière gaf zoveel mensen voldoening. Het is echt een trekpleister in het park. De gemeente gaat er voor zorgen dat het in de volière snel weer een drukte van jewelste is, aldus burgemeester Dirven-van Aalst.

In de volière zaten tot vrijdagnacht tweehonderd kanaries en een aantal Japanse meeuwen, kwartels en rijstvogels. De achtergelaten jongen zijn allemaal overleden. Ook de ruim honderd gelegde eitjes waren helaas niet meer te redden. Antoon Buiks is al vijftien jaar de beheerder van de gemeentelijke volière. Ik ben enorm boos en ontdaan van het hele gebeuren. Wie doet nou zoiets!?.

Oproep
De gemeente Dongen heeft in overleg met de heer Buiks besloten dat er snel weer nieuwe vogels in de volière geplaatst worden. Aanvullend roepen we mensen op om vogeltjes te doneren aan de volière in Park Vredeoord. Wie weet zijn er andere volière-eigenaren, of mensen met vogels in privébezit, die een paar vogeltjes kunnen missen? Deze mensen mogen zich melden bij de heer A. Geerts van de gemeente Dongen via telefoonnummer (0162) 383 348, aldus burgemeester Simone Dirven.

Niet meer terug
Over de identiteit van de daders is niets bekend. Aan de achterkant zijn beide deuren opengebroken, maar niemand heeft iets gezien of gehoord. Ook is het me een raadsel hoe ze alle vogels te pakken hebben gekregen. We zien deze vogeltjes in Dongen in ieder geval nooit meer terug. Het is heel waarschijnlijk dat ze op de Antwerpse Vogeltjesmarkt te koop zijn aangeboden, aldus de heer Buiks.