Gemeente Stadskanaal

Met de aankoop van het huidige miniatuurpark Appelscha is de gemeente Stadskanaal erin geslaagd een topattractie binnen te halen. Het park krijgt een nieuwe plek naast het station van de museumspoorlijn STAR.

Het park in Appelscha is een weergave van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Van bovenaf zijn de contouren te herkennen van de drie noordelijke provincies. Met grote precisie zijn gebouwen, wegen en landschapstypen - met een schaal van 1:25 - daar geplaatst waar ze in werkelijkheid ook te vinden zijn. De Martinitoren, de Stadsschouwburg en het Centraal Station in Groningen maken onder meer deel uit van het park.

Met de stichting Philadelphia vinden onderhandelingen plaats over de exploitatie. Philadelphia wil de exploitatie van zowel het horecagedeelte als het complete park voor haar rekening nemen.

De gemeenteraad van Stadskanaal moet nog haar goedkeuring geven over de aankoop. Dit gebeurt op 10 juni aanstaande. Het streven is dat de opening van het park in het seizoen 2009 plaatsvindt.
* 08 mei 2008