Inspectie Verkeer en Waterstaat


Informatiepakket onderhoudsprogramma's GA

Nieuwsbericht | 08-05-2008

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft voor eigenaren van luchtvaartuigen en voor luchtvaarttechnische bedrijven met BvL-V inspectie-erkenning en CAMO's een informatiepakket samengesteld om het goedkeuringsproces van de onderhoudsprogramma's van Nederlandse luchtvaartuigen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. In het informatiepakket vindt u handvatten om de wetgeving in Part M van EASA te interpreteren en toe te passen.

Het is de inspectie gebleken dat onder meer de verschillen tussen Part M en de OAL/1987-30 niet geheel helder zijn. In part M staat bijvoorbeeld dat in het onderhoudsprogramma een procedure moet zijn opgenomen voor het wijzigen van onderhoudsprogramma's, in tegenstelling tot de OAL/1987-30 waarin alleen de verplichting tot het bijhouden van het programma staat.

De voorloper van dit informatiepakket bevatte ook een deel over de technische administratie. Dit deel wordt door de komst van de Europese regelgeving op details aangepast. Zodra dit is gebeurd, volgt hierover berichtgeving.

Meer informatie


* Checklist Maintenance ProgramENNL - GA bijlage brief Word-document, 66 kB

* info pakketeindversie
Word-document, 149 kB