FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Principeakkoord bereikt bij HTM

Stadsvervoerder HTM in Den Haag en vakbonden FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao. Na zware onderhandelingen kwamen de werkgever en de vakbonden tot overeenstemming. In het akkoord zijn afspraken gemaakt over onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, eenmalige uitkeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Wim de Rooij, bestuurder FNV Bondgenoten: "Ik vind dat we een akkoord bereikt hebben om trots op te zijn. De werkgevers in het streekvervoer zouden een voorbeeld moeten nemen aan HTM."

Naast de gevraagde structurele loonsverhoging van 3,5 procent krijgen de werknemers een eindejaarsuitkering van EUR 500. Ook zijn er goede afspraken gemaakt over arbeidsongeschiktheidsregelingen en levensfasebewust personeelsbeleid. "Er is sprake van een cultuuromslag. Om de concessie naar HTM toe te halen hebben de werknemers de afgelopen jaren moeten inleveren. Nu de concessie gewonnen is, mag de werkgever de portemonnee trekken. En dat hebben ze gelukkig ook gedaan. Door de goede samenwerking met de CNV BedrijvenBond hebben we er een heleboel verbeteringen door kunnen krijgen", aldus De Rooij.

Het principeakkoord wordt in de komende week voorgelegd aan de leden. Wanneer zij positief oordelen over het akkoord, wordt de nieuwe cao zo snel mogelijk afgesloten. Bij HTM werken ongeveer 2200 werknemers.
---