Persberichten 08/05 middag

Regio, 08-05-2008

Leiderdorp Verkeersongeval Woensdag 7 mei rond 19.45 uur vond op de kruising Schildwacht/Torenwacht een aanrijding plaats. Een 74 jarige fietser uit Leiderdorp reed over de Torenwacht in de richting van de kruising. Achter hem reed een 17 jarige bromfietser uit zijn woonplaats. De bromfietser haalde net de fietser in toen deze linksaf sloeg richting de Schildwacht. De bromfietser kon de fietser niet meer ontwijken en beiden kwamen met elkaar in botsing. De fietser werd over zijn stuur geslingerd en kwam met zijn gezicht op de weg terecht. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Zoeterwoude Politie ontdekt gestolen bromfiets De politie heeft donderdag 8 mei rond 12.35 uur op de Burgemeester Smeetsweg een 17 jarige jongen uit Zoeterwoude aangehouden die op een gestolen bromfiets reed. De jongens verklaarde dat hij deze gekocht had van een jongen. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor heling.

Haastrecht Bedrijfsbus weg na bedrijfsinbraak In de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 mei is ingebroken bij een bedrijf aan de Hoenkoopse Buurtweg. Door een ruit op de eerste verdieping in te slaan wist men binnen te komen. Nadat meerdere kantoorruimtes waren doorzocht, werden er onder meer een laptop, een flatscreen televisie en een digitale camera gestolen. Ook werd de bedrijfsbus meegenomen. Deze werd later teruggevonden in Amsterdam. De inbraak werd s morgens ontdekt. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.