Gemeente Dordrecht


Persbericht

Nieuwe Havenverordening voor Dordrecht

Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe Havenverordening voor Dordrecht opgesteld en naar de gemeenteraad gestuurd voor vaststelling. Daarmee komt de 25 jaar oude verordening te vervallen. De Havenverordening is een instrument voor de gemeente om te kunnen zorgen voor orde en veiligheid in de Dordtse havens en historische binnenhavens.

De Havenverordening uit 1983 was sterk verouderd en bood niet meer de gewenste overzichtelijkheid. Daarnaast diende de verordening geactualiseerd te worden, onder meer vanwege de sterke toename van het vervoer van gevaarlijke stoffen over het water en de bijbehorende overslag / opslag / etc., of het sterk toegenomen containervervoer. De nieuwe verordening geeft verder bepalingen over ligplaatsen, meldingsplicht, laden en lossen, etc..

Ligplaastenoverzicht
Het college heeft ook een ligplaatsenoverzicht vastgesteld, waarop is aangegeven voor welke ligplaatsen bepaalde voorschriften gelden. Uit dit overzicht blijkt waar men ligplaats kan innemen en of hiervoor een vergunning nodig is.

De verordening moet nog door de gemeenteraad van Dordrecht worden vastgesteld. Pas daarna kan de nieuwe regeling worden ingevoerd.

Beschikbare bestanden
Havenverordening_Ligplaatsenoverzicht.JPG
Binnenhaven.JPG
Zeehaven.JPG
Havenverordening_Dordrecht.pdf
Dordrecht, 8 mei 2008