Siemens

Persbericht

0805.053

Den Haag, donderdag 8 mei 2008

BT en Siemens leveren geconvergeerde communicatieoplossingen uit één hand

BT, een van s werelds toonaangevende leveranciers van IT-netwerken en
-diensten, en Siemens Enterprise Communications, een van s werelds toonaangevende leveranciers van Open Communications-software en
-diensten voor bedrijven, hebben een wereldwijde verkoopovereenkomst gesloten voor het aanbieden van een convergentie communicatieoplossing voor grote multinationals. De oplossing is gericht op het ondersteunen van deze ondernemingen bij het terugbrengen van kosten, complexiteit en risicos en het verbeteren van de interne communicatie en de bedrijfsprocessen. Dit wordt gerealiseerd door het optimaal benutten van bestaande investeringen in de huidige spraak- en datainfrastructuren en het aanbieden van een gestroomlijnd overgangstraject naar een centraal beheerd IP- communicatieplatform.

Dankzij de convergentie communicatieoplossing van BT en Siemens kunnen bedrijven hun spraak- en datacommunicatie samenbrengen en convergeren volgens hun eigen planning, en per locatie. Bij implementatie kan men van een bestaande omgeving met verschillende technologieën naar een centraal IP-communicatieplatform migreren. De oplossing biedt één Service Level Agreement evenals flexibele tarieven met één contactpunt voor de beheerde end-to-end-diensten.

Deze oplossing combineert de communicatiesuite OpenScape* en de OpenScale*-diensten van Siemens met het MPLS-netwerk van wereldklasse van BT.

De relatie tussen BT en Siemens is gegroeid uit gedeelde ervaringen bij het uitvoeren van gemeenschappelijke projecten voor belangrijke klanten. Deze aanpak is geïmplementeerd voor duizenden gebruikers in uiteenlopende sectoren (van financieel tot productie). Verder kunnen zij de CIOs van grote ondernemingen helpen met de moeilijkste IT-uitdagingen waarmee ze vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

Het dilemma voor CIOs bestaat voornamelijk uit het feit dat ze hun betaande IT-infrastructuren moeten handhaven zon grote druk legt op hun budgetten dat er nauwelijks nog ruimte voor echte innovatie overblijft, aldus Wu Zhou, Senior Analyst bij IDC. Hoewel de meeste CIOs nu de duidelijke voordelen van geconvergeerde IP-communicatie beginnen in te zien beseffen ze nog niet hoe ze dit kunnen realiseren en de kosten en complexiteit, met een negatieve impact op de business, kunnen vermijden.

De complementaire assortimenten van BT en Siemens Enterprise Communications zijn ideaal om een volledig portfolio van oplossingen en diensten, waaronder spraak-, data-, telefonie-, mobiliteit- en unified communications aan,te bieden.

Als gevolg van fusies en overnames beschikken heel wat van onze klanten over complexe spraak- en datainfrastructuren, meestal afkomstig van verschillende leveranciers aldus Chris Ainslie, vice president, system integrators & channel partners bij BT. Door onze overeenkomst met Siemens krijgen ze nu de kans deze belangrijke bestaande investeringen te optimaliseren en tegelijkertijd mogelijkheden voor een betere samenwerking en uitvoering te creëren.

Deze relatie biedt grote nationale organisaties, multinationals en de grotere organisaties van de publieke sector de mogelijkheid op globaal niveau verfijnde convergentie oplossingen te implementeren, aldus Gerhard Otterbach, Chief Market Operations Officer (CMO) en lid van de Raad van Bestuur van Siemens Enterprise Communications Zo wordt de complexiteit van afzonderlijke relaties met de leverancier geëlimineerd, waardoor de verschillende nationale organisaties niet langer zelf verantwoordelijk zijn voor de facturering-, customer care- en technische uitdagingen welke samen gaan met een grootschalige implementatie.. De waarde van hun bestaande investering blijft gehandhaafd

Siemens Enterprise Communications is een van s werelds toonaangevende leveranciers van open communicatieoplossingen voor bedrijven van allerlei formaat, waardoor bedrijfsprocessen productiever, sneller en veiliger worden met om het even welk toestel of netwerk en met om het even welke IT-infrastructuur. Het bedrijf is een dochteronderneming die volledig in handen is van Siemens AG, wereldwijd over meer dan 15.000 medewerkers beschikt, en haar hoofdkantoor in München (Duitsland) heeft. Meer informatie over Siemens Enterprise Communications vindt u op klik hier

Noot voor de redactie,