Twee hennepkwekerijen ontmanteld

Apeldoorn, 08-05-2008 o Dinsdag 6 mei heeft de politie in een woning aan de Geelgorsweg in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een dag later werd een kwekerij aan de Spechtweg ontmanteld.

In de woning aan de Geelgorsweg bevond de kwekerij zich op zolder. Ter plekke zijn een 25-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Op de zolder stonden 380 oogstrijpe planten. Op een slaapkamer werden verder bijna 400 stekjes aangetroffen. Uit onderzoek van de NUON bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

Woensdag 7 mei heeft de politie in een woning aan de Spechtweg ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een slaapkamer en telde 155 planten. Ter plekke zijn drie vrouwen en een man aangehouden in leeftijd variërend van 27 tot 55 jaar, allen afkomstig uit Apeldoorn. Uit onderzoek van de NUON bleek dat ook hier de stroom illegaal werd afgetapt.

Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De kwekerijen zijn ontmanteld en de aangetroffen apparatuur en planten zijn vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.