Provincie Noord-Holland

Publieksdag Abdij van Egmond groot succes

8-5-2008

Op 6 mei 2008 vond een publieksdag in de Abdij van Egmond plaats. Deze dag werd in samenwerking door de Abdij en de provincie Noord-Holland georganiseerd, ter afsluiting van het project Abdij van Egmond in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed 2008.

Op deze publieksdag stond de herbegrafenis van de graven van Egmond centraal, in de tombe van de Abdijkerk. Er was een grote opkomst en de dag was, mede dankzij het prachtige weer, een groot succes. Het programma bestond uit vele hoogtepunten. Zo was gedeputeerde Sascha Baggerman aanwezig om de tombe te onthullen en werd ook het gedenkteken Kloostergang door burgemeester Hetty Hafkamp van gemeente Bergen onthuld. Daarnaast hebben de terreinen rond de Abdij onlangs de status van provinciaal monument gekregen en kende Sascha Baggerman deze monumentenstatus officieel toe.

Onthulling tombe
Gedeputeerde Sascha Baggerman onthult de tombe in de Abdijkerk, waar de graven van Holland hun laatste rustplaats vinden.

onthulling gedenkteken
Burgemeester Hafkamp van de gemeente Bergen die het gedenkteken Kloostergang onthult, gemaakt door kunstenaar Peter Koelemeijer naar aanleiding van een uitgeschreven ontwerpwedstrijd.

Tevens was er een kinderprogramma en veel kinderen waren dan ook van de partij om ballonnen op te laten, te genieten van een poppenkastvoorstelling en de presentatie van het kinderboek Adelbert, mythe of werkelijkheid? Dit kinderboek is speciaal voor deze gelegenheid geschreven en wordt toegestuurd aan alle basisscholen in Noord-Holland. Het boek is tevens te koop in de Kaarsenmakerij bij de Abdij van Egmond, voor ongeveer 7,50.

Oplaten van ballonnen
Sascha Baggerman en de kinderen laten ballonnen op.

Nieuwsredactie