Gemeente Vlaardingen


Eerste Vlaardingse ambassadeurs laaggeletterdheid

08 mei 2008

Wethouder Attema feliciteert de ambassadeurs

Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn daarom nog niet dom, hoewel dat vaak gedacht wordt. En ze zijn vaak heel inventief in het verbergen van hun laaggeletterdheid. Want ze schamen zich er voor.

Niet doen, adviseren Leen van de Oever en Paul Sonneveld. Zij volgden de cursus Lezen en Schrijven bij het Albeda College en vervolgens een training ambassadeur laaggeletterdheid. Het certificaat ontvingen ze woensdag 23 april van onderwijswethouder Anny Attema. Naar schatting zijn 8.000 Vlaardingers (waarvan 2/3 in Nederland geboren) laaggeletterd. Dat betekent dat u iemand moet kennen die altijd een smoes heeft als het gaat om formulieren invullen, voorlezen, een kaartje schrijven voor een zieke collega, helpen met huiswerk of het lezen van verkeersborden. Praat er eens over met hem of haar, en laat ze bellen, met Paul en Leen. Die vertellen wel hoe het op kan luchten als je gewoon mee kan doen, zonder smoezen.

Leren lezen en schrijven, cursus voor volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben en voor Nederlandssprekende volwassenen die niet in Nederland geboren zijn, al lang in Nederland wonen en ingeburgerd zijn. Het Albedacollege geeft de cursus in opdracht van de gemeente. Meer informatie: (010) 206 15 81 of www.albeda.nl.

Foto Igor Blok