Persbericht

8 mei 2008

Lexmark lanceert nieuw Channel Value Programma

Nieuw programma helpt channelpartners om sales te stimuleren met 'Print Less, Save More'-principe

Lexmark, aanbieder van printoplossingen, lanceert een nieuw Channel Value Programma dat gericht is op de 'Print Less, Save More'-visie van Lexmark. Het programma beloont resellers en promoot 'best practices' op het gebied van printing. Het omvat een dynamische mix van verkoopondersteuning, bonussen en speciale incentives om de reseller in staat te stellen niet alleen producten te verkopen, maar klanten ook te adviseren.

Het Channel Value Programma is ontwikkeld om channelpartners te helpen met het stimuleren van sales, het toevoegen van meerwaarde aan hun service en het overbrengen van kennis op klanten. Hierdoor kunnen ze hun klanten slimmere manieren aanreiken om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Het programma onderscheidt verschillende niveaus, waarbij de door de reseller gerealiseerde omzet op Lexmark-producten de voordelen voor de partner bepaalt.


* Lexmark Select Partner: dit niveau biedt partners Special Bid-condities, exclusieve prijspromoties, korting op demomateriaal, sales- en marketing-materialen en online technische ondersteuning
* Lexmark Premium Partner: dit niveau maakt het voor partners mogelijk te profiteren van loyaliteitsbonussen, privileges op het gebied van lead-generatie en cadeau-acties
* Lexmark Expert Partner: dit niveau biedt aantrekkelijke bonussen, speciale certificaten voor partners, toegang tot het online Solutions Centre en face-to-face follow-up

Elke deelnemer aan het programma profiteert ook van een extranet dat snel en eenvoudig toegang biedt tot een scala aan ondersteunende middelen - van productguides en brochures tot promotiemateriaal en een overzicht van belangrijke verkoopargumenten. Verder kunnen channelpartners Lexmark-marketingmateriaal personaliseren met eigen prijzen en een eigen bedrijfslogo.

Het nieuwe programma is niet alleen ontworpen om resellers te belonen voor behaalde verkoopresultaten, maar biedt ook toegevoegde waarde door middel van innovatieve oplossingen en visie. Hierdoor biedt Lexmark partners de kans om klanten beter te adviseren, extra service te bieden en meer deals te winnen.

"Resellers zijn voor Lexmark van levensbelang en het Channel Value Programma is een perfecte manier om de activiteiten van onze resellers te ondersteunen en te versterken", zegt Danny Molhoek, General Manager Benelux bij Lexmark. "Wij geloven in de meerwaarde van het promoten van best practices. In de praktijk betekent dit dat klanten meer kunnen doen, terwijl ze in werkelijkheid minder printen. Hierdoor besparen ze geld en tijd en beschermen ze ook nog het milieu."

Het Lexmark Channel Value Programma is per direct beschikbaar voor Europese resellers (met uitzondering van Polen en Duitsland), en in Zuid-Afrika.