Stadsdeel Zeeburg

Feestelijke aftrap meivakantie door Stad op z'n Kop!

6 mei 2008
Het gratis kinderfeest Stad op z'n Kop! heeft op 26 april de meivakantie voor de kinderen in Zeeburg op een feestelijke manier ingeluid. Ruim 1.500 bezoekers kwamen naar het Makassarplein. Stad op z'n Kop wordt georganiseerd door Stadspas.

Deze keer stond het gratis kinderfeest geheel in het teken van `Buitenspelen'. Samen met Mo (de nieuwe mascotte van Stadspas) deden de kinderen mee aan allerlei creatieve, sportieve en educatieve buitenactiviteiten, veelal verzorgd door verenigingen en instanties uit het stadsdeel. Op het zonovergoten Makassarplein in Zeeburg vermaakten meer dan 1.500 kinderen zich met o.a. free-running, graffiti maken, pimp-je-gymp, muziek maken, een timmerfabriek, het kabouterbos en allerlei sporten en optredens.

Fatima Elatik rijkt de prijzen uit

Door mee te doen aan alle activiteiten verdienden de kinderen stempels. Met een volle kaart maakten ze kans op een fiets, een paar Heelys, een Matt Holland zitzak en een Nintendo Wii.

Volgens de Stad op z'n Kop! traditie maakte presentatrice Georgina Kwakye aan het einde van de middag de prijswinnaars bekend. Wethouder Jeugd Fatima Elatik was speciaal langsgekomen om de prijzen uit te reiken.

De kinderen zijn in de voorafgaande weken persoonlijk voor Stad op z'n Kop! uitgenodigd door Mo. In zijn speciale `Mo-biel' deed hij alle basisscholen aan en deelde buttons en flyers uit. Op het evenement mochten de kinderen in de Mo-biel op de foto. Alle foto's staan op www.stadopznkop.nl.

Stad op z'n Kop! is het jaarlijks kinderfeest van Stadspas. Stadspas is een initiatief van de gemeente Amsterdam en biedt korting op cultuur, recreatie en sport. De gratis Stadspas is er voor minima en ouderen. Voorwaarden en info: www.stadspas.nl. Zondag 29 juni a.s. staat Stad op z'n Kop! weer in en om het stadhuis en staat dan in het teken van Mo's verjaardagsfeestje!