Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - verkeersongeval                               |
Aan de Sluisoordlaan in Apeldoorn vond woensdag 7 mei een aanrijding tussen een 55-jarige bestuurster van een fiets uit Apeldoorn en een 34-jarige automobiliste uit Apeldoorn plaats. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval vond omstreeks 13.30 uur plaats. De automiliste reed over de Sluisoordlaan in de richting van de Sleutelbloemstraat en wilde linksaf slaan. Zij zag de fietsster over het hoofd die op de voorrangsweg reed. De 55-jarige vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Apeldoorn - Aanhoudingen tijdens drugscontrole            |
De politie heeft woensdag 7 mei tijdens bij een gerichte controle op harddrugs twee mannen en een vrouw, allen Apeldoorners, aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Alle drie hadden harddrugs in hun bezit.

Een 38-jarige man werd rond 15:30 uur aangehouden op het Marktplein. Hij bleek enkele grammen speed/amphetamine in zijn bezit te hebben. Een 54-jarige vrouw werd rond 16:00 uur aangehouden op de Beekstraat. Zij had een zakje bruin poeder bij zich, vermoedelijk heroïne. Als laatste werd een 37-jarige man rond 17:30 uur aangehouden op de Beekstraat, met in zijn bezit een kleine hoeveelheid wit poeder, vermoedelijk cocaïne. Alle drugs zijn in beslag genomen en worden getest. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Twee hennepkwekerijen ontmanteld              |
Dinsdag 6 mei heeft de politie in een woning aan de Geelgorsweg in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Een dag later werd een kwekerij aan de Spechtweg ontmanteld.

In de woning aan de Geelgorsweg bevond de kwekerij zich op zolder. Ter plekke zijn een 25-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden. Op de zolder stonden 380 oogstrijpe planten. Op een slaapkamer werden verder bijna 400 stekjes aangetroffen. Uit onderzoek van de NUON bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

Woensdag 7 mei heeft de politie in een woning aan de Spechtweg ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bevond zich in een slaapkamer en telde 155 planten. Ter plekke zijn drie vrouwen en een man aangehouden in leeftijd variërend van 27 tot 55 jaar, allen afkomstig uit Apeldoorn. Uit onderzoek van de NUON bleek dat ook hier de stroom illegaal werd afgetapt.

Alle verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De kwekerijen zijn ontmanteld en de aangetroffen apparatuur en planten zijn vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - rijden met ontzegging                         |
De politie heeft woensdagmiddag 7 mei een 23-jarige automobilist uit Deventer aan de Molenstraat in Apeldoorn aangehouden voor het rijden met een ontzegging.

De agenten zagen omstreeks 12.45 uur een auto naderen. De bestuurder werd herkend en bekend was dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tijdens de aanhouding gaf de man desondanks een valse naam op. De automobilist werd aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --