Ingezonden persbericht


PANDEMIC STUDIOS KONDIGT DE ONTWIKKELING AAN VAN THE LORD OF THE RINGS: CONQUEST

'Conquest' geeft spelers de vrijheid om op hun eigen manier epische 'Lords of the Rings'-gevechten te voeren

SCHIPHOL-RIJK, 8 mei 2008 - Pandemic(TM) Studios, een bekroonde ontwikkelaar van succesvolle videogames, kondigt met trots de ontwikkeling aan van The Lord of the Rings: Conquest(TM) voor het Xbox 360(TM) videogame- en entertainmentsysteem, het PLAYSTATION®3 computer entertainment systeem, de PC en de Nintendo DS(TM). Pandemic Studios is een onderdeel van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS).

The Lord of the Rings: Conquest is een actiegame die in samenwerking met New Line Cinema wordt ontwikkeld door hetzelfde team achter de kassuccessen Star Wars Battlefront(TM) en Star Wars Battlefront(TM) II. In de wereld van J.R.R. Tolkiens' 'The Lord of the Rings' geef je op je eigen manier invulling aan de epische veldslagen zoals die te zien waren in de met meerdere Oscars bekroonde films. Voor het eerst in een actiegame uit de 'The Lord of the Rings'-serie kun je kiezen of je Middenaarde beschermt met de helden of deze juist probeert te veroveren met de duistere legers van Sauron, bestaande uit grottrollen, Olifanten, de Balrog en Sauron zelf. De game staat gepland voor het najaar van 2008.

"De teams van Pandemic Studios hebben jarenlange ervaring met het tot leven brengen van gigantische slagvelden", zegt Andrew Goldman, medeoprichter en uitvoerend directeur van Pandemic Studios. "We hebben die ervaring altijd al willen aanwenden voor een fantasiewereld met krijgers, boogschutters, tovenaars en belegerde kastelen. Dan is er natuurlijk geen betere fantasiewereld denkbaar dan de uitgebreide wereld die Tolkien met 'The Lord of the Rings' heeft geschapen."

"We geven graag toe dat we grote fans zijn van de fantasiewereld van The Lord of the Rings", vult Josh Resnick aan, medeoprichter en algemeen directeur van Pandemic Studios. "Onze ervaring met het creëren van uitgebreide games vol actie zorgt ervoor dat The Lord of the Rings: Conquest de fans precies biedt wat ze willen: totale controle over het zwaard, de boog en de magie. Hierdoor kunnen ze op hun eigen manier invulling geven aan de epische gevechten, ook als ze ervoor kiezen om voor de duistere kant te vechten."

"We zijn verheugd om samen met Pandemic Studios aan deze game te werken", zegt David Imhoff, senior uitvoerend directeur wereldwijde licenties & merchandising van New Line Cinema. "Naast hun ongelooflijke technische en creatieve vaardigheden hebben ze ook een enorme passie voor The Lord of the Rings."

De eerste beelden en trailer van The Lord of the Rings: Conquest worden vrijdag 20 juni exclusief vertoond op Spike TV's GameTrailers TV met Geoff Keighley.

Deze game is het derde grote project dat afkomstig is uit het hoofdkantoor van Pandemic Studios in Los Angeles. De andere twee games zijn Mercenaries 2: World in Flames(TM) en Saboteur(TM), beide in ontwikkeling voor de Xbox 360(TM), de PLAYSTATION®3 en de PC. Bezoek http://www.pandemicstudios.com/conquest voor meer informatie over The Lord of the Rings: Conquest.

Over Pandemic Studios
Pandemic Studios is een van de belangrijkste ontwikkelaars van console- en PC-entertainment en is volledig eigendom van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS). In een tijdsbestek van tien jaar bouwde Pandemic Studios een reputatie op als producent van bekroonde en technisch hoogstaande eigen entertainmenttitels. Het bedrijf gaf bovendien een nieuwe dimensie aan grote licenties. Recente toppers zijn de verkoopsuccessen Star Wars Battlefront(TM), Star Wars Battlefront(TM) II en de eigen Pandemic-games Mercenaries(TM), Destroy All Humans(TM) en Full Spectrum Warrior(TM). Na de release van Destroy All Humans® 2 in 2006 werkt Pandemic Studios in haar studio's in Los Angeles en Brisbane aan een aantal eigen nieuwe titels voor next-gen systemen, zoals Mercenaries 2: World in Flames(TM) en Saboteur(TM). Ga voor meer informatie over Pandemic Studios en haar games naar: http://www.pandemicstudios.com.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS Freestyle(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.electronicarts.nl of www.electronicarts.be. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

# # #

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle, POGO, Pandemic, het Pandemic-logo, Mercenaries, Mercenaries 2: World in Flames, Full Spectrum Warrior en Saboteur zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle rechten voorbehouden. Alle aan The Lord of the Rings gerelateerde content, afgezien van content uit New Line's filmtrilogie The Lord of The Rings © 2004-2008 The Saul Zaentz Company d/b/a Tolkien Enterprises ("SZC"). Alle rechten voorbehouden. Het Watcher-logo, The Lord of the Rings: Conquest en de namen van personages, voorwerpen, gebeurtenissen en plaatsen hierin zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SZC die onder licentie van Electronic Arts worden gebruikt. Alle content van de filmtrilogie The Lord of the Rings © MMV-MMVII New Line Productions Inc. Alle rechten voorbehouden. Star Wars Battlefront(TM) en Star Wars Battlefront(TM) II zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van Lucasfilm Entertainment Company Ltd. 'PlayStation' en 'PLAYSTATION' zijn geregistreerde handelsmerken van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken van de Microsoft-bedrijvengroep. Nintendo DS is een handelsmerk van Nintendo. Alle overige handelsmerken zijn het eigendoom van de betreffende eigenaren.



Ingezonden persbericht