Politie Midden- en West Brabant

Drie aanhoudingen verricht in zaak gewapende overval

BERGEN OP ZOOM, 8 mei 2008

Drie aanhoudingen verricht in zaak gewapende overval

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmorgen in Roosendaal drie aanhoudingen verricht. Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning in Etten-Leur. Een 16-jarige jongen uit Wouw, een 21 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 25-jarige man uit Bergen op Zoom zijn aangehouden en door een hulpofficier van Justistie in verzekering gesteld.

EERDER BERICHT

Internetverkoop eindigt met overval

ETTEN-LEUR: De gemeenschappelijke meldkamer kreeg maandagavond tegen 21.30 uur melding van een gewapende overval op een woning aan de Koperwiek. De bewoner van het pand meldde de overval.
Uit verklaringen van de bewoner van het pand bleek dat hij kleding wilde verkopen via internet. Hij was in contact gekomen met een koper, die maandagavond de goederen kwam bekijken. Er kwamen drie mannen naar de woning. Ze vertelden de kleding te willen kopen. De drie brachten de kleding naar hun auto. Eén van de mannen kwam vervolgens terug om 'af te rekenen'. In plaats van het afgesproken bedrag te betalen, trok de man een wapen en bedreigde de bewoner. Hierna ging het drietal er in hun auto vandoor in onbekende richting.
De politie heeft direct een onderzoek ingesteld.

Auteur: Eefje Klijberg