Ingezonden persbericht


Persbericht 0815

8 mei 2008

Zwemvijver Hollandse Biesbosch opgeknapt

De zwemvijver in het recreatiegebied De Hollandse Biesbosch heeft voor het zomerseizoen een opknapbeurt ondergaan. Het zandstrand is van een schone laag zand voorzien en in het water zijn zwemlijnen aangebracht om de overgang naar diep water te markeren. De toiletten zijn gerenoveerd en bij de toiletunit is een buitendouche geplaatst, om het publiek gelegenheid te bieden na een dag zonnebaden het zand weg te spoelen. Ook de 'Speeldernis', de avontuurlijke speeltuin naast de zwemvijver, is opgeknapt.

Het water in de zwemvijver wordt in de periode 1 mei - eind september elke veertien dagen gecontroleerd. De Provincie Zuid-Holland heeft een bord geplaatst waaruit blijkt dat het zwemwater aan alle eisen voldoet.

In de zomermaanden wordt de zwemvijver met het zandstrand en gebruikt door uiteenlopende groepen, van jonge gezinnen tot opgeschoten jeugd. Drie jaar geleden werd het strand rond de zwemvijver uitgebreid zo ingedeeld, dat verschillende gebruikers hun eigen voorzieningen hebben. Ouders met jonge kinderen hebben een eigen gedeelte dicht bij het restaurant. Hier is binnen de zwemlijn die diep van ondiep water scheidt, nog een zwemlijn aangebracht. Het water binnen deze lijn is enkeldiep. Voor de oudere jeugd is er een gedeelte waar de brommers goed in het zicht kunnen staan en vanwaar ze naar een centrale vlonder in de plas kunnen zwemmen. Door dergelijke maatregelen hoopt het Natuur- en Recreatieschap De Hollandse Biesbosch een vervolg te geven aan de kwaliteitsimpuls van het recreatiegebied.

Vanaf nu kunnen de inwoners van de Drechtsteden weer volop genieten in en om de fraai gelegen zwemvijver. Vanwege het mooie weer namen veel bezoekers deze week hun kans al waar.