Politie Zuid-Holland-Zuid

08/05 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 08-05-2008 o Persberichten district II

GEVALLEN
LEERDAM Een 67-jarige vrouw uit Vianen is gevallen met haar snorfiets. Dit gebeurde op woensdagmorgen 7 mei 2008 omstreeks 11.10 uur op de Schaikseweg. Ze werd gevonden in de berm. Ze had een flinke snee boven haar oog. Ze was verminderd aanspreekbaar. Ze is per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De vrouw kon niet vertellen hoe of waardoor ze ten val kwam. Van een eventuele aanrijding is niets gebleken.

DIEFSTAL UIT WONING: GETUIGEN ZIEN VERDACHTEN
LEERDAM Op woensdagmiddag 7 mei is tussen 16.15 uur en 17.45 uur bij een woning aan de Roekstraat ingebroken. De eigenaar van de woning heeft hiervan aangifte gedaan.
Buurtbewoners zagen tussen 17.00 uur en 17.30 uur een onbekende man en vrouw lopen richting de Eksterlaan. De man droeg donkere winterhandschoenen en de vrouw had een zware, witte doos in haar handen. De getuigen dachten aanvankelijk aan een magnetron, maar later bleek dat het een kluis moest zijn. Beiden liepen opnieuw naar de woning waarna ze naar buiten kwamen met een zwart met groene tas. Beide personen bleven wachten waarbij de vrouw op de doos ging zitten. Hierop reed een kleine grijze Volkswagen Golf (nieuw type) de straat in en reden beide personen weg richting een snackbar. Daar zijn de verdachten naar binnen gegaan, dronken een biertje waarna ze de zaak weer verlieten. De getuigen konden de politie de volgende signalementen bekend maken:


- Vrouw: 1,65 meter lang, getinte huidskleur, smal gezicht en sluik zwart haar. De vrouw droeg donkere kleding.

- Man: 1.70 meter lang, witte kleding, kort zwart haar en een donkere huidskleur. De man droeg dikke zwarte handschoenen.
- Chauffeur (man): Lengte onbekend, roze shirt, kort zwart haar, getinte huidskleur en een gezet postuur.

Heeft u iets gezien van de diefstal en de daarbij betrokken personen? Neemt u dan contact op met de politie in Leerdam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

PORT, ZALM EN ROOKWORST
GORINCHEM Een 50-jarige man uit Gorinchem is op woensdagavond 7 mei aangehouden op verdenking van diefstal. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen in de Kabeljauwsteeg en was zich aan het voorbereiden op de nacht. De man bleek net zijn diner te nuttigen dat bestond uit een fles port, twee pakjes zalm en twee rookworsten. Hij kon moeilijk uit zijn woorden komen en rook zwaar naar alcohol. Hierop werden de agenten aangesproken door een passant die kort daarvoor had gezien dat de man met diverse spullen onder zijn T-shirt uit een winkel aan de Arkelstraat was gelopen. De man werd hierop aangehouden en is in verzekering gesteld. Hij wordt verhoord.