Politie Zuid-Holland-Zuid

08/05 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 08-05-2008 o Persberichten district I

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 19-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten mee naar het bureau genomen omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op woensdagmorgen 7 mei 2008 omstreeks 10.20 uur op de Vest. De fiets stond als gestolen gesignaleerd. De verdachte verklaarde dat hij de fiets had geleend. Hij is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

ZWARE JONGEN
DORDRECHT Op woensdagmiddag 7 mei is een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Servië bekeurd nadat de lading van zijn vrachtwagen gevaarlijk was verschoven. De man stond rond 12.30 uur met zijn wagen op vluchtstrook van de A16 net na de Drechttunnel richting Breda. De man trok wuivend de aandacht van surveillerende agenten. Bij onderzoek bleek dat de lading, blokken zink van in totaal 23 ton, verschoven was nadat de vrachtwagenchauffeur moest remmen voor een ontstane file. De blokken waren niet vastgezet met spanbanden zodat de lading bij remming gemakkelijk naar voren kon schuiven. Hierdoor was het gewicht van de blokken op één wiel komen te liggen. De vrachtwagen hing scheef en de aanhanger bleek te zijn ontzet. Justitie bepaalde dat de man een boete van 969 euro zou krijgen voor het niet vastzetten van de lading en de gevaarlijke situatie die daaruit ontstond. De man moet eveneens de kosten van het bergingsbedrijf betalen die de zware blokken in de aanhanger moest verplaatsen. Omdat de berger naast de vluchtstrook haar werkzaamheden moest verrichten, is de rechter tunnelbuis een uur afgesloten geweest. De vrachtwagen zal op het terrein van het bergingsbedrijf blijven staan tot het moment dat het schikkingsvoorstel is betaald.

BOOT EN BUITENBOORDMOTOR GESTOLEN
ZWIJNDRECHT - Tussen 6 en 7 mei is in het Noordpark een polyester sloep gestolen. De eigenaar, een 47-jarige man uit Rotterdam, heeft aangifte gedaan van de diefstal. De boot werd weggenomen nadat onbekenden het terrein konden betreden door het niet afgesloten toegangshek.
Op woensdagmiddag 7 mei heeft een 65-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangifte gedaan van vermissing van een uit de 2e wereldoorlog stammende buitenboordmotor. De motor van het merk Seagull lag buiten op een werkbank in plastic gewikkeld en is aluminium van kleur. De politie sluit niet uit dat beide gevallen verband houden met elkaar en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van de diefstal of heeft u andere informatie naar aanleiding van dit bericht? Neemt u dan contact op met de politie in Zwijndrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANVALLUH
DORDRECHT Op woensdagmiddag 7 mei heeft de politie bij een winkel aan het P.A.de Kokplein een 47-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De vrouw had bij een drankenwinkel een fles cognac gestolen en werd opgemerkt door een beveiliger bij een winkel voor huishoudelijke artikelen. Hij betrapte de vrouw toen ze een supporterstoeter uit een van de rekken haalde en er zonder te betalen mee de winkel uit liep. De vrouw kon niet uitleggen waarom ze tot deze daad kwam en werd overgedragen aan de politie. Ze bekende de diefstal, deed afstand van de spullen en krijgt een dagvaarding. Van de winkels worden aangiften opgenomen.

STOP, POLITIE
DORDRECHT In de nacht van woensdag op donderdag 8 mei heeft de politie een 38-jarige bromfietsbestuurder uit Dordrecht aangehouden. De man ging er, na het zien van een politiebus, met hoge snelheid vandoor. Eén van de agenten stapte uit de bus om de jongen op de stoep aan te kunnen spreken. Toen de agent stop politie riep trapte de man even flink op het gaspedaal en wilde op de agent inrijden. De agent kon op tijd wegstappen. Na een achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij verstopte zich achter een heg aan de Willem Marrisstraat waarbij zijn bromfiets geparkeerd stond. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd. Deze is in beslag genomen. Uit een blaastest die werd afgenomen op het politiebureau werd 465 ugl (1,0 promille) geconstateerd. De politie doet onderzoek naar de zaak.

SCHENNISPLEGER: SIGNALEMENT BEKEND
DORDRECHT Op woensdagavond 7 mei kreeg de politie rond 20.00 uur een melding dat er door spelende meisjes uit Dordrecht een schennispleger was gesignaleerd. Toen de agenten ter plaatse kwamen vertelden de meisjes dat er in de Waterman en de Weegschaal een man rondliep die zijn geslachtsdeel liet zien. De meisjes zijn hierop weggerend en seinden de moeders in. De politie beschikt door hun verslag over het volgende signalement:


- Ongeveer 1.75 lang

- Ongeveer 30 jaar oud

- Donkere huidskleur

- Kort zwart haar
De man droeg:

- Zwart T-shirt met korte mouwen

- Zwart vest met capuchon

- ¾ witte broek

De man reed op een zwarte herenfiets met als bijzonderheid een oranje tekst of sticker op de stang. De meisjes is Slachtofferhulp aangeboden.

Getuigen kunnen zich melden
Heeft u of uw kind iets gezien van bovenstaande situatie? Neemt u dan contact op met de politie in Dordrecht op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).