Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 8 mei 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 29 april 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Oppervlakteredding brandweerkorps Abcoude. Ambtelijk advies: Per 1 april zijn duiktaken voor het verzorgingsgebied van Abcoude overgedragen aan brandweer Ronde Venen. Brandweer Abcoude binnen de repressieve uitruk de oppervlakteredding laten verzorgen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Vervangen reduceer ademluchtflessen t.b.v. brandweer Abcoude. Toelichting: Ombouwset installeren op de ademluchtflessen (vanwege het draagcomfort en de ergonomische aspecten is dit van primair belang om over te gaan naar de bodyguardversie). Ambtelijk advies: Vervanging van 7 stuks ombouwset 80/94 en de 94/94 ademluchtflessen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Bestuursdwang wegslepen voertuigwrak Fluitekruid. Toelichting: Op advies van de politie heeft het college op 18 december 2007, staande de vergadering, besloten een gedurende een lange tijd aan het Fluitekruid geparkeerde voertuig als wrak aan te merken en met toepassing van bestuurdwang te laten verwijderen. De eigenaar is inmiddels van de bestuursdwang op de hoogte, maar is niet in staat de gemaakte kosten te betalen. Dertien weken na verwijdering van het voertuig is het college gerechtigd het voertuig te verkopen om daarmee de kosten te dekken. Ambtelijk advies: Besluiten tot verkoop van het voertuig over te gaan en daarmee de gemaakte kosten te dekken. De advocaat van de eigenaar hiervan conform bijgaande conceptbrief op de hoogte stellen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Gebruik onderhoudskosten 2009 brandweerkazerne voor 2008. Toelichting: Het schilderwerk van de kozijnen aangebracht in 2007 is alleen een grondlaag. Hier moet zo snel als mogelijk een dekkende laag verf overheen. De resterende kozijnen moeten alleen schoongemaakt worden maar zijn volgend jaar toe aan een schilderbeurt. Dit schilderwerk zou een jaar vervroegd kunnen worden en zou op deze manier kosten besparen. Ambtelijk advies: Toestemming verlenen om het gestelde budget van 2009 voor de brandweerkazerne deels beschikbaar te stellen voor onderhoud in 2008. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Particuliere woningbouw Molenwetering: conceptbrief. Toelichting: Naar aanleiding van de besluitvorming over het principeverzoek voor de bouw van twee woningen aan de Molenwetering is door het college aangegegeven dat de conceptbrief ter besluitvorming dient te worden voorgelegd. Deze brief is een uitvloeisel van de voorwaarden waarover besluitvorming heeft plaatsgevonden. Ambtelijk advies: Instemmen met de conceptbrief en verzending aan de initiatiefnemer. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Principeverzoek voor het bouwen van een veestal met voer- en machineberging Oude Dijk 7 te Abcoude. Toelichting: Verzoeker stalt zijn vee op dit moment gedeeltelijk op eigen erf en voor het grootste deel op het erf van zijn oom a/d Rijksstraatweg 85. Op termijn zal zijn oom de boerderij willen verkopen zodat de noodzaak ontstaat zelf voor huisvesting van zijn vee te zorgen. Hij vraagt nu om medewerking voor de bouw van een stal op eigen erf aan de Oude Dijk 7. Zijn verzoek is voorgelegd aan BügelHajema. In bijgaand advies adviseert de stedenbouwkundige medewerking te verlenen mits de bebouwing goed landschappelijk zal worden ingepast. Kortheidshalve wordt naar dit advies verwezen. Ook de milieudienst ziet geen belemmeringen. Ambtelijk advies: Medewerking verlenen aan de bouw van de veestal mits deze goed landschappelijk zal worden ingepast. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Principeverzoek voor de bouw van een bedrijfshal van 1200 m2 aan de Rijksstraatweg 105. Toelichting: Verzoekers zijn ter ore gekomen dat er een groot te kort is aan bedrijfsmatige huisvesting. Zij willen hieraan tegemoet komen door hun huidige bedrijfshallen uit te breiden met een bedrijfshal van 1200 m2 welke in kleinere units kan worden verdeeld. Het ligt niet in het gemeentelijk en provinciaal beleid om mee te werken aan een verdere verstening van het buitengebied. Ons stedenbouwkundig bureau BügelHajema adviseert het college geen medewerking te verlenen. Kortheidshalve wordt naar het bijgevoegde advies verwezen. Ambtelijk advies: Verzoekers mededelen dat geen medewerking wordt verleend aan het uitbreiden van niet agrarische en agrarisch gelieerde bedrijfslocaties in het buitengebied. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
5. Principeverzoek tot splitsing van de woning Gein Noord 37. Toelichting: In 1973 is vergunning verleend om de voormalige stal/deel te verbouwen tot woonruimte bij het voorhuis. In 1977 blijkt het voorhuis en de verbouwde deel twee afzonderlijke woningen te zijn geworden zonder dat hiervoor een vergunning of toestemming in het dossier is te vinden. Op 16 april
2008 is bij mandaat bouwvergunning verleend voor het uitbreiden van het voorhuis. Verzoeker vraagt het voorhuis te mogen splitsen. Bij splitsing zouden in de voormalige boerderij drie woningen ontstaan. Dit is in strijd met het tot nog toe gevoerde beleid. Ook het stedenbouwkundig bureau BügelHajema adviseert hier geen medewerking aan te verlenen. Kortheidhalve wordt naar bijgevoegd advies verwezen. Ambtelijk advies: Geen medewerking verlenen aan het splitsen van de woning Gein Noord 37 te Abcoude. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


6. Principeverzoek voor het uitbreiden van de bedrijfsbebouwing met een opslagloods op het perceel Rijksstraatweg 45 te Baambrugge. Toelichting: Verzoeker heeft in 2002 vrijstelling van het bestemmingsplan gekregen voor het wijzigen van het bestaande gebruik als transportbedrijf tot handelsonderneming in autodiagnose-apparatuur. De bestaande bebouwing heeft een oppervlakte van ca 1400 m2. De gevraagde uitbreiding is 300 m2, een niet geringe uitbreiding van de bestaande bebouwing. Het principeverzoek is om advies voorgelegd aan BügelHajema. Zij adviseren geen medewerking te verlenen aan uitbreiding van niet agrarische bedrijvigheid in het buitengebied. Kortheidshalve wordt verwezen naar bijgevoegd advies. Ambtelijk advies: Verzoeker mededelen dat geen medewerking wordt verleend aan het uitbreiden van niet agrarische of niet agrarisch gelieerde bedrijfslocaties in het buitengebied. B&W-besluit: Aanhouden tot B&W 20 mei a.s.
7. Selectie kandidaat voor verkoop kavel Hollandse Kade no. 34 en vaststelling geïndexeerde prijs per m2. Toelichting: Op 5 november 2007 zijn zes kandidaten aangeschreven voor de laatste kavel 34, groot 600 m2, met het verzoek een visie te geven over welke soort bebouwing zij zouden willen realiseren op deze kavel. Er hebben zich 4 ondernemers hierover schriftelijk gemeld. In dit voorstel worden twee kandidaten uitgenodigd voor een gesprek, twee kandidaten worden als reservekandidaat aangemerkt. De vierkante meterprijs was in 2006 250,-. Deze is per 1 april 2008 geïndexeerd op 260,- exclusief 19% BTW. Deze prijs is geldig tot en met 31 december 2008, daarna zal opnieuw indexering plaatsvinden. Ambtelijk advies: Akkoord te gaan met:
- de voorlopige selectie van twee gelijkwaardige kandidaten voor de verkoop van kavel 34. Daarnaast worden twee kandidaten als reserverkadidaat aangemerkt;
- de geïndexeerde vierkante meterprijs van 260,- exclusief 19% BTW. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Uitnodiging voor gesprek 2 kandidaten onder aangeven van voorkeursvolgorde B&W.
8. Verzoek om de daken van de stacaravans te mogen maken van rieten en daarmee de toegestane hoogte met 36 cm te mogen overschrijden. Toelichting: Voor stacaravans is een maximale hoogte gesteld van 3,60 m inclusief wielstel. Deze hoogte is vastgesteld om het geheel met een trailer over de weg te kunnen vervoeren. Bij het verhogen van het dak zou bij het vervoer eerst het dak moeten worden verwijderd, daarmee wordt het verschil tussen een stacaravan en een recreatiewoning teniet gedaan. Voor een stacaravan is geen bouwvergunning nodig en voor een recreatiewoning wel. Ambtelijk advies: Geen toestemming verlenen voor het verhogen van de stacaravans. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Informatie raad uitstel sluitingstermijn Europese aanbesteding Leisurecentrum. Ambtelijk advies: Bijgaande brief aan raadsleden ter kennisname te versturen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
---


2. Concept woonvisie doorsturen naar raad. Toelichting: Het bureau Companen heeft een Woningbehoefteonderzoek uitgevoerd en er is een Werkconferentie Wonen gehouden. Daarnaast zijn er diverse besprekingen in de raad geweest, waaronder een kaderstellende discussie ter voorbereiding op het opstellen van een Woonvisie voor gemeente Abcoude. Bij dit advies is de concept-woonvisie gevoegd, welke na instemming door B&W doorgestuurd zal worden naar de raad. Hierover zal op 15 mei door de raad worden gediscussieerd in een extra raadsvergadering. Bij de verzending aan de raad wordt ook als bijlage het Woningbehoefteonderzoek meegestuurd, deze wordt op dit moment nog geredigeerd. Ambtelijk advies: Concept Woonvisie doorsturen naar raad, ter voorbereiding op de informele raadsbespreking op donderdag 15 mei 2008. B&W-besluit: Aanhouden tot nader order.
3. Aanbieding jaarrekening 2007. Toelichting: De jaarrekening sluit met een positief resultaat na bestemming van 1.122.000. De accountant heeft zijn controle verricht en er is echter nog geen officiële reactie ontvangen. Er zullen geen wijzigingen meer t.a.v. het resultaat volgen. Ondanks de toevoeging van het resultaat 2006 ( 5.700.000) aan de algemene reserve is deze mede a.g.v. onttrekkingen ( 6.229.000) t.g.v. diverse bestemmingsreserves gedaald tot 865.800. Dit is beneden het door de raad van Abcoude vastgestelde minimum van
1.297.650 ( 150 per inwoner). Voorgesteld wordt het resultaat aan de algemene reserve toe te voegen. Ambtelijk advies: De jaarrekening 2007 ter vaststelling aan de raad voor te leggen. B&W-besluit: Aanhouden tot extra B&W-vergadering financiële stukken die binnen twee weken wordt gepland.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 13 mei 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 8 mei 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek om vergunning voor het houden van de wandelvierdaagse in de periode 19 t/m 22 mei
2008. Toelichting: De plaatselijke avondvierdaagse commissie Abcoude vraagt vergunning voor het organiseren van de jaarlijkse wandelvierdaagse in de periode 19 t/m 22 mei 2008. In het verzoek wordt tevens politiebegeleiding gevraagd tijdens het defilé op donderdag 22 mei 2008 vanaf 20.00 uur. De organisatie verwacht zo´n 2000 deelnemers aan dit defilé. Ambtelijk advies: Vergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 25-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag reguliere bouwvergunning plaatsen berging in achtertuin, Burg. de Beaufortlaan 8, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 24-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Kapvergunningaanvraag 1 ceder aan Koningsvaren 26-28 (erfgrens) te Abcoude. Toelichting: Op 28 maart 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 ceder aan Koningsvaren 26-28 (erfgrens) te Abcoude. De boom ontneemt teveel licht, is te groot voor de standplaats en belemmert de groei van overige beplanting. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 10 april 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 25-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Kapvergunningaanvraag 2 blauwsparren en 1 conifeer aan Willem van Abcoudelaan 24 te Abcoude. Toelichting: Op 2 april 2008 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 2 blauwsparren en
1 conifeer aan Willem van Abcoudelaan 24 te Abcoude. De bomen zijn te groot voor de standplaats. De gemeentelijke bomendeskundige heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4. 3 .3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 10 april 2008 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de kapvergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 25-4-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Aanvraag reguliere bouwvergunning Kunstwerk 3, Auto/Fiets viaduct over A2, Burgemeester des Tombeweg, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 6-5-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---