Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 5 mei 2008

Kijkmiddag voor kandidaat-bewoners nieuw woonproject voor mensen met hersenletsel

Op donderdag 8 mei 2008 konden de kandidaat-bewoners van een nieuw kleinschalig woonzorgcomplex in Gouda hun (mogelijk) toekomstige woonomgeving aan de Karnemelksloot bekijken. Samen met hun familie konden zij een kijkje nemen in het nieuwbouwcomplex. De bouw door woningcorporatie Mozaïek Wonen verloopt voorspoedig. De oplevering vindt naar verwachting in de tweede helft van 2008 plaats.

De nieuwe woonlocatie komt tot stand in samenwerking tussen woningcorporatie Mozaïek en de zorginstellingen Zorgpartners Midden-Holland en Gemiva-SVG Groep. Hier hebben 24 mensen met niet-aangeboren hersenletsel de gelegenheid in een kleinschalige woonomgeving met veel privacy te wonen., vertelt Hetty van Oldeniel, manager bij Zorgpartners Midden-Holland. Iedere bewoner heeft een appartement met een eigen voordeur, brievenbus, huiskamer, slaapkamer, keuken en een eigen sanitaire ruimte. Bovendien is er 24 uur per dag verpleging, huishoudelijke zorg en persoonlijke verzorging en begeleiding beschikbaar.

Een mooi vooruitzicht
Tijdens de kijkmiddag op 8 mei konden de aspirant-bewoners zich een beeld vormen van hun toekomstige woonomgeving. Zij waren zeer enthousiast over de locatie. Daarnaast bewonderden zij de ruime appartementen. Het krijgen van een eigen woning met goede voorzieningen, vinden de kijkers een mooi vooruitzicht. Voor omwonenden en mensen die belangstelling hebben voor een baan zal in juli 2008 een Open Huis georganiseerd worden. Nadere informatie hierover volgt. Wie geïnteresseerd is in een baan, kan natuurlijk ook onze websites in de gaten houden: de openstaande vacatures zullen we daar publiceren.

Kroon op een jarenlange samenwerking
De samenwerking tussen de verschillende zorgsectoren maakt deze nieuwe woonlocatie tot een uniek project in Nederland. Zorgpartners Midden-Holland is werkzaam in de sector Verpleging & Verzorging en de Gemiva-SVG Groep in de gehandicaptenzorg. Gemiva-SVG Groep kent al enkele woonvormen die werken volgens het concept dat we ook in dit nieuwe woonproject gaan gebruiken. Door de expertise van de twee organisaties op deze manier te bundelen, kunnen we nog beter inspelen op de vragen van de cliënten, aldus Hennie Blok, manager bij de Gemiva-SVG Groep. Onze organisatie heeft veel ervaring in de psychosociale begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel, Zorgpartners Midden-Holland is expert in de lichamelijke verpleging en verzorging. Die expertise wisselden we al uit ten gunste van onze huidige cliënten, bijvoorbeeld door over en weer scholing voor onze medewerkers te verzorgen. Doordat we nu gaan werken met één team dat bestaat uit medewerkers van Zorgpartners en medewerkers van Gemiva-SVG Groep komt deze expertise op een bijzondere manier samen. De locatie aan de Karnemelksloot is zo de kroon op een al jarenlang bestaande samenwerking.

Die samenwerking ontstond eind negentiger jaren ten behoeve van mensen met niet-aangeboren hersenletsel die in het verpleeghuis verbleven. Het verpleeghuis heeft voor een aantal van hen dagbesteding georganiseerd bij activiteitencentrum De Rotonde, onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. De bewoners van de woonvorm Gouda (Gemiva-SVG Groep) kregen de kwalitatief goede zorg doordat medewerkers cursussen en trainingen volgden die Zorgpartners Midden-Holland voor de Gemiva-SVG Groep verzorgde.

Voorbereiding
In december 2004 sloten de beide zorgorganisaties én Mozaïek Wonen een intentieovereenkomst om te komen tot deze nieuwe woonlocatie. Dat jaren 2005 en 2006 stonden in het teken van de voorbereidingen van de bouw. Halverwege 2007 ging de bouw van het appartementencomplex van start. Het hoogste punt werd half februari 2008 bereikt.

Levensloopbestendig
In het nieuwe appartementengebouw zijn ook veertien levensloopbestendige appartementen voor mensen met een zorgindicatie te huur. Mozaïek Wonen verhuurt deze woningen, de bewoners kunnen desgewenst hun zorg inkopen bij Zorgpartners Midden-Holland of de Gemiva-SVG Groep. Wie belangstelling heeft voor deze appartementen kan contact opnemen met de afdeling verhuur van Mozaïek Wonen.