Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NIJMEGEN DEVILS
Hieronder treft u een nieuwsbericht aan van Nijmegen Devils, het eredivisie ijshockeyteam van Nijmegen.
######################################

Nijmegen haalt Akim Ramoul

Aanvaller Akim Ramoul maakt de overstap van Geleen naar Nijmegen. De 22-jarige aanvaller was vorig jaar de nummer vijf op de topscorerslijst van Eaters met veertien goals en zeventien assists. Dave Stappershoef verlengt zijn contract.

Dat heeft de organisatie van Nijmegen bekendgemaakt. Ramoul is de eerste nieuwkomer bij de Devils, die het komende jaar onder leiding staan van de Duitse coach Frank Gentges. Deze kondigde onlangs al aan een lijstje met enkele goede Nederlandse spelers te hebben ingeleverd bij de club, waarvan hij er enkele zou willen aantrekken.

Akim Ramoul leerde de basis van het ijshockey in Geleen en stapte daarna over naar de Duitse jeugdcompetities. Enkele jaren geleden was hij bij de hoogste jeugd van Keulen een topscorer met 51 punten in 36 wedstrijden. Na een kort verblijf in Noord-Amerika en een seizoen in de Duitse Oberliga keerde hij twee seizoenen geleden terug in Geleen. Vorig jaar maakte hij zijn debuut voor Oranje tijdens het WK in China. Dit jaar viel hij op het laatste moment af voor het kampioenschap in Innsbruck.

'Akim is een zeer getalenteerde Nederlandse speler. Bij de start van de Devils begin vorig jaar hebben wij gezegd duidelijk de nadruk te willen leggen op Nijmeegse spelers en talentvolle Nederlandse spelers van elders. Dat beleid wordt ondersteund door de nieuwe coach Frank Gentges. Wij zijn dan ook erg blij dat Akim ervoor gekozen heeft om voor Nijmegen te komen spelen.' Ramoul tekende een contract voor één jaar, met een optie voor een tweede seizoen.

De eveneens 22-jarige Dave Stappershoef is een product uit de eigen jeugdopleiding van Nijmegen. De verdediger uit Ooij maakte vorig jaar al deel uit van de selectie van de Devils, waarin hij in dertig wedstrijden één assist en 86 strafminuten voor zijn rekening nam. Stappershoef geldt als een stay-at-home defenseman die de afgelopen jaren ook in Heerenveen, Den Haag en voor een rondreizend team in Canada speelde.

######################################

EINDE PERSBERICHT