Leefbaar Utrecht

8 mei

persberichten Staspartij Leefbaar Utrecht

Misser op de Majellaknoop

Rechter verbiedt reconstructie Majellaknoop, en de gemeente houdt de kaken stijf op elkaar

Via de internetsite www.allesoverutrecht.nl heeft Leefbaar Utrecht kennis genomen van een uitspraak van de rechter van gisteren (7 mei), die er toe leidt dat de werkzaamheden ter voorbereiding van de reconstructie van de Majellaknoop met onmiddelijke ingang gestaakt moeten worden. Inmiddels, dat wil zeggen hedenmorgen (8 mei) om 11.00 uur, heeft onze fractie de uitspraak via een journalist mogen ontvangen. En, zoals wel vaker bij minder positief nieuws, niet rechtstreeks van de gemeente Utrecht zelf.

Leefbaar Utrecht stelt dit vandaag aan de orde in de gemeenteraadsvergadering. De stadspartij wil een antwoord van het college op de vraag waarom het blijkbaar niet opportuun is om de raad zo snel mogelijk te informeren over deze gerechterlijke uitspraak. Wat zijn de gevolgen van deze uitspraak voor de voortgang van de werkzaamheden ten behoeve van de bereikbaarheid aan de westkant van de stad? Wat zijn de mogelijke gevolgen van deze uitspraak voor het nakomen van de afspraken met rijkswaterstaat in het kader van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR)? Wat zijn de financiële consequenties van deze uitspraak waar het de kosten van de vertraging van de voorbereidende werkzaamheden betreft (hierbij valt te denken aan schade voor de aannemer, verwijderen verkeersaanduidingen etc.)?

Dit is niet de eerste keer dat aangevangen werkzaamheden op last van de rechter gestaakt worden. Meerdere malen heeft de gemeente blijkbaar de gok genomen om te beginnen, terwijl gerechtelijke procedures nog niet zijn afgelopen. Leefbaar Utrecht vraagt zich af of het na de zoveelste miscalculatie geen tijd wordt dit "beleid" te herzien.