Leefbaar Utrecht

8 mei
persberichten Staspartij Leefbaar Utrecht

Succes in de Noordeindestraat

Geveltuinactie Noordeindestraat groot succes!

De geveltuinactie van Stadspartij Leefbaar Utrecht in de Noordeindestraat (Hoograven) is een groot succes geworden. Ruim de helft van de bewoners deed mee aan de actie, zelfs ter plekke haakten nog enkele bewoners aan zodat er uiteindelijk nog planten bijgehaald moesten worden. Door het planten van tientallen klimrozen, klimhortensia, vuurdoorn en blauwe regen heeft de straat een groenere en vriendelijker aanblik gekregen. De bewoners sloten de actie af met een buurtborrel. Gezien het enthousiasme van de bewoners overweegt Leefbaar Utrecht de actie in de toekomst te herhalen.

De geveltuinactie is een uitvloeisel van de bomenplantactie, die Leefbaar Utrecht eerder dit jaar hield in het kader van haar tienjarig bestaan. Eén van de aanmeldingen voor de jubileumboom kwam uit de Noordeindestraat, maar in die straat mogen van de gemeente helaas geen bomen geplant worden.


---- einde persbericht----
Bijlage SA400018: foto Noordeindestraat. Voorstel fotobijschrift: Enthousiaste bewoners van de Noordeindestraat bekijken het resultaat van de geveltuinactie, die Leefbaar Utrecht afgelopen woensdag in hun straat organiseerde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met fractievoorzitter Vincent Oldenborg op 06-29184621. Gelieve hierbij rekening mee te houden dat de raadsvergadering begint om 14.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
( 030 286 1463 Ê 030 286 1034