Ingezonden persbericht


Mondial Assistance maakt vuist tegen piraterij in jachthavens

In 2007 ruim 850 boten gestolen in Nederland

Amsterdam, 8 mei 2008 - Mondial Assistance, MPL Alarm & Communicatie Centrale en VETUS gaan de diefstal en inbraak in jachthavens te lijf. Samen hebben ze 'Vetus Boatsecurity' ontwikkeld, een alarm & volgsysteem voor de pleziervaart. Dat is geen overbodige luxe want volgens cijfers van de KLPD werden vorig jaar 862 boten gestolen in Nederland. Het systeem werkt in heel Europa want met name grotere plezierjachten hebben een fikse actieradius.

Diefstal en inbraak zijn voor watersporters een toenemend probleem. Criminelen worden aangetrokken door kostbare apparatuur aan boord, zoals navigatiesystemen. Een alarmsysteem aan boord, voorzien van verschillende sensoren, vormt letterlijk het wakend oog voor zowel kleine als grote plezierjachten. Inbraak, brand, waterschade maar ook als een boot van locatie verandert zonder instemming van de eigenaar, activeert een stil alarm. Dat gaat naar een van de Europese alarmcentrales van waaruit de Mondial Assistance Group actief is. Vanuit die centrales worden de lokale autoriteiten ingeschakeld.

Alle meldingen in Nederland gaan via MPL Alarm & Communicatie Centrale die rechtstreeks toegang tot de politieautoriteiten heeft. Op die manier kan er dus snel ingegrepen worden. Via een GPS-systeem is nauwkeurig vast te stellen waar een gestolen of anderszins in de problemen geraakt schip zich bevindt. Mondial Assistance heeft al een aantal jaren ervaring met het tracking & tracing systeem voor gestolen voertuigen. Zo is Mondial Assistance sinds 2006 de dienstverlener achter Volvo on Call, het telematic systeem van Volvo waarmee onder andere gestolen auto's getraceerd kunnen worden.

Achter 'Vetus Boatsecurity' gaat een bijzonder samenwerkingsverband schuil. Mondial Assistance volgt alle meldingen in heel Europa. Terwijl MPL Alarm & Communicatie Centrale een centrale rol speelt in de opvolging van de Nederlandse meldingen. VETUS, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd internationaal actief is met motoren en technisch-nautische toebehoren voor de pleziervaart, tekende voor de techniek van dit tracking & tracing systeem.



Over Mondial Assistance
Mondial Assistance Group is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Mondial Assistance opereert met bijna 8.550 medewerkers op vijf continenten, in 28 landen. 250 miljoen klanten profiteren van de diensten van de groep. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance.nl