Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 8 mei 2008

Siemon introduceert patchkabel met geïntegreerde balun voor gecombineerde high-definition beeldoverdracht

De patchkabel met geïntegreerde hybride TERA to F-Type- of PAL-balun maakt het mogelijk vier afzonderlijke TV-, CATV-, CCTV- of andere high-definition signalen te versturen over één enkele twisted-pair netwerkkabel en -aansluiting.

Met de introductie van zijn nieuwe hybride patchkabel biedt Siemon een zeer compacte en efficiënte oplossing voor videosignaaloverdracht over twisted-pair netwerkkabels. De nieuwe Siemon patchkabel combineert een 1-pair TERA-plug en een geïntegreerde F-type- of PAL-balun, waardoor het mogelijk wordt beeldapparatuur zoals CATV-ontvangers, CCTV-camera's, DVD-spelers en TV's aan te sturen over een categorie 7A TERA netwerk. De nieuwe patchkabel, die gespecifieerd is tot 1000 MHz, overschrijdt met speels gemak de eis van 862 MHz voor high-definition-signalen.

Dankzij de unieke mogelijkheden die de TERA-kabels bieden op het gebied van cablesharing kunnen vier 1-pair kabels aangesloten worden op één enkele TERA-outlet en -kabel. Cablesharing, dat inmiddels geaccepteerd is door zowel TIA als ISO, is uitstekend geschikt om het aantal kanalen te reduceren dat nodig is voor beeldoverdracht; daarmee wordt de daadwerkelijke hoeveelheid verbindingen verviervoudigd terwijl het aantal kabels voor de permanente link onveranderd blijft. Een bijkomend voordeel is het feit dat er geen extra coax-kanalen of andere specifieke beeldkanalen meer nodig zijn als je voor data- en beeldoverdracht één en dezelfde kabelinstallatie gebruikt.

Voor de aansluiting van standaard beeldapparatuur is geen extra converter of adapter nodig. De geïntegreerde balun converteert de ongebalanceerde beeldsignalen, die met een impedantie van 75 ohm geschikt zijn voor coax-kabels, naar gebalanceerde signalen met een impedantie van 100 ohm, die daarmee geschikt zijn voor gebalanceerde twisted pair-kabels. De geïntegreerde F-type- of PAL- connectoren zijn compatibel met de gangbare Noord-Amerikaanse en Europese interfaces van beeld apparatuur.

Dankzij cablesharing en de daarmee samenhangende reductie van het aantal kabels is het TERA-lsysteem met zijn hybride kabels uitermate geschikt voor een groot aantal beeldtoepassingen, zoals CCTV bewakingssystemen, video conferencing en CATV-applicaties. Maar cablesharing beperkt zich niet tot beeldoverdracht. Dankzij het brede assortiment 1-, 2- en 4-parige hybride TERA-naar-RJ patchkabels, is het mogelijk verscheidene telefonie- en datatoepassingen aan te sluiten op één enkele TERA-outlet en -kabel. Zo kun je bijvoorbeeld vier analoge telefoons, twee VoIP-telefoons, twee 10/100 Ethernet-verbindingen of een combinatie hiervan op één outlet kwijt. Als alle vier de paren gebruikt worden, presteert een TERA categorie 7A kabelsysteem zelfs ruim boven de 10Gb/s.

"De nieuwe patchkabels voegen een nieuwe dimensie toe aan de toch al grote flexibiliteit van de TERA-systemen", aldus Tony Veatch, Siemons TERA-productmanager. "In veeleisende omgevingen zoals hotels kunnen video-entertainment, telefoonlijnen en data-overdracht over één enkele outlet geregeld worden. In call centers bijvoorbeeld kun je twee telefoons en een Ethernet-verbinding verzorgen met één aansluiting. Op trading floors kan je vier live beeldverbindingen, vier telefoons en twee Ethernet-verbindingen in de lucht houden met slechts 3 TERA-kanalen. Als je deze setup ter vergelijking zou doortrekken naar de vooralsnog gebruikelijke situatie, zou je vanwege de beperkingen van coax- en categorie 5e en 6 UTP-netwerken zo'n tien afzonderlijke kanalen nodig hebben." Dankzij de mogelijkheden die cablesharing biedt, verlaagt Siemons TERA-oplossing niet alleen de materiaal- en installatiekosten aanzienlijk, maar wordt er ook behoorlijk wat kostbare ruimte bespaard in serverruimtes en op werkplekken.


---