Persbericht

8 mei, 2008

PC Tools brengt vernieuwde versies Spyware Doctor uit ~ Gedraggebaseerde technologie geüpdatet om het aantal opsporingen en verwijderingen te vergroten ~

PC Tools, leverancier van beveiligingssoftware, komt met een update van Spyware Doctor en Spyware Doctor met AntiVirus. Versie 5.5.1 integreert antivirus- en antispyware-technologie om beveiliging tegen online-bedreigingen te verbeteren. De technologie zorgt tevens voor snellere meldingen bij gebruikers. Spyware Doctor (en Spyware Doctor met AntiVirus) 5.5.1 bevat nu ook een Behavior Guard-uitbreiding, gebaseerd op de ThreatFire-technologie.

"Spyware Doctor heeft al een goede reputatie opgebouwd op het gebied van beveiliging tegen malware", zegt Simon Clausen, CEO bij PC Tools. "De integratie van onze antivirus- en op gedraggebaseerde antispyware-technologie verhoogt het aantal detecties en verwijderingen van virussen, rootkits en spyware."

De Behavior Guard-uitbreiding biedt gebruikers een gedragsgebaseerde beveiliging tegen bekende en onbekende zero-day-bedreigingen op geavanceerd niveau, zonder extra kosten. Het alarmeersysteem van Spyware Doctor is tevens verbeterd om de hoeveelheid meldingen te verminderen en het gebruiksgemak van de alarmeerinstellingen te vergroten.

Nieuwe mogelijkheden van Spyware Doctor (en Spyware Doctor met AntiVirus) 5.5.1 zijn:

Verbeterde beveiliging
Verbeterde detectie en verwijdering van virussen en spyware door de combinatie van antivirus-, antispyware- en gedragsgebaseerde technologie.

Groter gebruiksgemak
Vermindering van meldingen bij de standaardinstellingen met de mogelijkheid om alarmeerinstellingen aan te passen aan de gebruiker.

Behavior Guard-uitbreiding (BETA)
Pro-actieve gedragsgebaseerde beveiliging tegen bekende en onbekende zero-day-bedreigingen.

Standaardmogelijkheden van Spyware Doctor (en Spyware Doctor met AntiVirus) zijn:

Constant real-time beveiliging
OnGuard levert een constante beveiliging tegen malware en zoekt continu naar dreigingen zoals spyware, tracking cookies, kwaadwillende ActiveX-onderdelen, browser-hijackers, keyloggers, Trojans, etc.

Geavanceerde detectie- en verwijdertechnologie
Intelli-Scan (volledige of aangepaste scan) zoekt op de computer naar alle soorten spyware- en virusinfecties. Bedreigingen worden binnen enkele minuten ongedaan gemaakt met gebruik van de scanning-technologie van PC Tools.

Geavanceerde rootkit opsporing
Spyware Doctor (en Spyware Doctor met AntiVirus) detecteert en verwijdert verborgen processen, complexe bedreigingen en rootkits tot diep in het computersysteem.

Laag CPU-gebruik
Bedreigingen worden gedetecteerd, tegengehouden en verwijderd met minimale systeembelasting en minimaal ingrijpen van de gebruiker. Prioriteitsinstellingen maken het mogelijk om de prioriteit van het scannen te verlagen, om zo het CPU-gebruik te verminderen.

Automatische en stille updates
Regelmatige updates detecteren en beveiligen computers tegen nieuwe bedreigingen en virussen, en zorgen voor verbeteringen via de Smart Update-functie. Bedreigingskenmerken worden iedere werkdag geüpdatet, of tussen risicovolle malware verspreidingen door, om zo beveiliging te bieden tegen de meest recente bedreigingen.

(403 woorden)