MTNL

Amsterdam 8 mei, 2008

PERSBERICHT
4-delige televisieserie: Marokkaanse Trouwma's

Hebben Marokkaanse mannen en vrouwen een te lage dunk van elkaar? Raken zij in de knel tussen de traditionele verwachtingen van de familie en de moderne verleidingen van Nederland? Weet de imam misschien raad? ­Of moet men zich massaal storten op Nederlanders of Surinamer, dus partners zoeken van een andere etnische afkomst?

In deel 2 van Marokkaanse Trouwma's vertrekt Fatima naar een ontmoetingsfeest voor Marokkanen in Parijs. Mannen en vrouwen komen naar het feest om elkaar te ontmoeten, maar ook in de Stad van de Liefde slaat de dubbelhartigheid weer toe. Want dan heb je elkaar eindelijk ontmoet, blijkt weer dat dit niet de juiste manier is . . . Kijk naar deel II: www.mtnl.nl/site/winmed/mix/1908mix_trouwma2.wmv

Samira el Kandoussi, programmamaakster bij MTNL, vroeg zich af waarom het voor veel Marokkaanse meisjes en vrouwen zo moeilijk is om een levenspartner te vinden van Marokkaanse afkomst. In een 4-delige serie onderzoekt zij waarom dit zo is.

Uit de keuken van MTNL komt een keur aan programma's! Portretten, reportages, documentaires; iedere maker heeft zijn eigen kijk, maar de programma's zijn altijd in MTNL-stijl. Marokkaanse Trouwma's wordt uitgezonden in het programma de MIX. De MIX is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL).

De MIX kun je ook bekijken op www.mtnl.nl onder uitzending gemist.

EINDE PERSBERICHT