Ingezonden persbericht


Persbericht

Amstenrade, 8 mei 2008

BCT Guiding Documents richt zich ook op het onderwijs

BCT Guiding Documents, dat als aanbieder van het Enterprise Content Management systeem Corsa een prominente positie bij de Nederlandse overheid en in de non-profit sector heeft opgebouwd, gaat zich nu ook structureel op het onderwijs richten. BCT heeft daarvoor een team opgezet, dat onder leiding staat van Pim Hagen. Als account manager is hij verantwoordelijk voor de uitbouw van BCT's activiteiten in het onderwijs. De oplossingen van BCT zijn al bij diverse universiteiten, hogescholen en ROC's in gebruik.

"In veel onderwijsinstellingen richten de automatiseringsoplossingen zich vooral op de ondersteuning van de primaire processen. Er wordt inmiddels behoorlijk wat leerstof via computers aangeboden en op veel onderwijsinstellingen zijn er leerlingvolgsystemen in gebruik. Daarnaast was er de laatste jaren veel aandacht voor het ontsluiten van informatie voor personeel, leerlingen en ouders via internettoepassingen", zegt Pim Hagen. "Nu zie je dat de aandacht langzaam naar de automatisering van de ondersteunende en administratieve processen verschuift, omdat daar nog veel winst te behalen is. Vooral op dat gebied kunnen onze oplossingen grote toegevoegde waarde leveren."

BCT Guiding Documents heeft in eigen beheer Corsa ontwikkeld, een systeem dat uitgebreide functionaliteit voor document management en workflow management omvat. Met het systeem kunnen informatiestromen gedigitaliseerd en zodanig gearchiveerd worden, dat ze voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn. Het systeem en de verschillende sectorspecifieke oplossingen worden gebruikt bij zo'n 175 gemeenten, politieregio's, energiemaatschappijen, waterschappen en zorginstellingen. De laatste jaren hebben ook diverse universiteiten, HBO's en ROC's het systeem aangeschaft. De oplossingen van BCT zijn bijvoorbeeld in gebruik bij de universiteiten in Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Wageningen; bij Hogeschool Zuyd, Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool, Design Academy Eindhoven; bij het Grafisch Lyceum Utrecht, het Arcuscollege, de IJsselgroep, het Wellant College en ROC Zeeland."

"Voor lokale overheden hebben we oplossingen ontwikkeld, waarmee we specifieke processen zoals bijvoorbeeld de aanvraag en verwerking van vergunningen automatiseren. Die oplossingen bestaan uit digitalisering en automatische document herkenning, archivering en workflow, zodat de processen beter georganiseerd en sneller uitgevoerd kunnen worden. Vergelijkbare oplossingen zijn ook beschikbaar voor het onderwijs. Je kunt bijvoorbeeld denken aan bestuurlijke besluitvorming, het accreditatieproces en digitale leerling- of studentendossiers waarbij dossiervorming, workflow en versiebeheer van officiële stukken van groot belang zijn. Ook kunnen we een koppeling maken met bestaande leerlingvolgsystemen, waardoor je alle informatie en correspondentie, die over een leerling beschikbaar is, met één druk op de knop digitaal kunt oproepen. Daarnaast kunnen ook bestaande oplossingen in Corsa, zoals automatische factuurverwerking en digitalisering van personeelsdossiers, aanzienlijke efficiencyvoordelen opleveren in het onderwijs", zegt Hagen.

Corsa is een open systeem, dat gemakkelijk aan de systemen voor de primaire processen gekoppeld kan worden. Tevens voldoet Corsa aan alle eisen voor recordmanagement (ReMANO-wetgeving) en archiefbeheer, die gangbaar zijn in het onderwijs.

Pim Hagen werkt binnen BCT samen met een team van mensen, dat betrokken was bij de implementatie van de oplossingen bij de onderwijsinstellingen, die momenteel al klant zijn bij BCT. De mensen in dat team spreken de taal van het onderwijs en zijn zeer goed bekend met de werkprocessen en ICT-problematiek in het onderwijs. Daardoor kan BCT functionele oplossingen aanbieden, die binnen de afgesproken tijd en binnen budget worden opgeleverd.


---



Ingezonden persbericht