Raad van State


Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Leiden heeft verleend voor een schoolgebouw voor praktijkonderwijs aan de Boerhaavelaan in Leiden. Een aantal omwonenden is het niet eens met de vergunning en verzoekt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de vergunning te schorsen. (zaaknummer 200801959/2)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Drenthe van het bestemmingsplan "Sportlandgoed 't Swartemeer" van de gemeente Emmen. Het plan heeft betrekking op een gebied van 32 hectare ten noordwesten van Zwartemeer. Het voorziet in een terrein met kampeervoorzieningen, restaurants, een kleine golfbaan, een zwembad en een evenementengebouw. Een omwonende komt tegen de goedkeuring in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vreest voor geluidsoverlast. (zaaknummer 200704458/1)

11.00 uur

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Overijssel heeft verleend aan Prorail voor een spoorwegemplacement in Almelo. Het emplacement wordt onder meer als goederenemplacement gebruikt door Railion Nederland B.V. Het bedrijf verricht op het emplacement rangeerhandelingen met gevaarlijke stoffen. Deze handelingen zijn in de vergunning niet meer mogelijk gemaakt. Zowel Prorail B.V. (regio Noord) als Railion zijn het hier niet mee eens en komen in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200704936/1)