Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Mei

* | 17 woningen Tarweland

17 woningen Tarweland

Er is een nieuw plan voor de nog braak liggende strook langs het Tarweland in het Himsterhout

In het Himsterhout ligt tegenover de 'veranda'woningen aan het Zaailand nog een terrein braak dat ook bedoeld is om woningen te bouwen. Tegen een eerder plan van een projectontwikkelaar werd bezwaar gemaakt door omwonenden vanwege type en hoogte van de geplande bebouwing.
Woningbouwvereniging Smallingerland ontwikkelde een heel nieuw plan en heeft dat nu ingediend bij de gemeente. Op donderdag 15 mei is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden.
Het nieuwe plan bestaat uit de realisatie van 17 patiowoningen met twee bouwlagen en een lessenaarsdak. De aanbouw van één bouwlaag schakelt de woningen aan elkaar. In de aanbouw is ruimte voor slaap- en badkamer.
Het water evenwijdig aan het Tarweland is vooral bepalend voor de situering van de woningen op de percelen. De woonvertrekken komen direct aan het water. De rooilijn is langs het water overal hetzelfde. Daarmee wordt voorkomen dat achtertuinen ieder een eigen individuele uitstraling krijgen en blijft de harmonie gewaarborgd. Ook aan de kant van het Tarweland wordt een eenduidig beeld nagestreefd. Er is voldoende ruimte voor een auto op eigen erf en bovendien worden de erfafscheidingen projectmatig gerealiseerd.
In het plan is plek voor 12 huurwoningen (nu geschatte huurprijs rond EUR 550 per maand) en 5 koopwoningen (in het middeldure segment vanaf EUR 250.000).

Voor dit bouwplan moet een vrijstellingsprocedure van het bestemmingsplan doorlopen worden. De bekendmaking en bijbehorende termijnen staan deze week op de site.
De omwonenden zijn uitgenodigd om naar een inloopbijeenkomst over het nieuwe bouwplan te komen op donderdag 15 mei aanstaande, tussen 16.30 uur en 18.30 uur in de bovenzaal van Brede School de Drait.