Gemeente Boxtel

Vacature administratie m...Gemeentehuis en WegWijs ...Huisvuilroute Tweede Pin...Spreekuur wethouder verv...Gemeente haalt aan huis ...WegWijs weet de wegAnjeractie 2008Aanvraagformulieren leer...Vorsenpoelschool 3e bij ...Commissievergaderingen m...Afval niet op één hoopWie heeft doorgeleerd om...Reconstructie Eindhovens...Verkeersmaatregelen Oldt...Werkzaamheden kruispunt ...Aanvragen bouwvergunningVerleende bouwvergunning...Ontwerpbesluiten bouwpla...Aanvragen kapvergunning ...Verleende sloopvergunnin...Verleende uitwegvergunni... Wie heeft doorgeleerd om kinderen te krijgen?

Er is heel veel waarvoor wij worden opgeleid. Er zijn ook een paar heel belangrijke dingen in het leven waarvoor wij geen opleiding krijgen en waarin wij toch goed overeind moeten blijven. Dat geldt bijvoorbeeld voor het opvoeden van kinderen. Het gaat de een makkelijker af dan de ander bij het opvoeden van kinderen. Het kan met heel veel dingen te maken hebben dat het op een gegeven moment moeilijk wordt. Dan zou je het er wel eens met iemand over willen hebben. Met een gewoon iemand, informeel en gelijkwaardig. Een buurvrouw of een andere ouder van school.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Home-Start zoekt vrijwilligers Er gaat nu een vrijwilligersorganisatie in Boxtel van start waar je binnenkort met die vragen terecht kunt. Home-Start is de naam. Een soort thuiszorg voor opvoedingsproblemen, gevestigd bij Delta. Vrijwilligers die voor Home-Start beschikbaar willen zijn krijgen eerst een opleiding, een (mid)dag per week, een paar maanden lang. Een paar vrijwilligers hebben zich al opgegeven, maar de groep is nog te klein om goed van start te kunnen gaan. Dus: Home-Start zoekt vrijwilligers. Gewone mensen, ervaringsdeskundigen, mannen maar vooral toch vrouwen met ervaring in het opvoeden, met een groot inlevend vermogen, die gesprekspartner en vriendin willen zijn voor andere ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de interactie met hun kind of kinderen. Door ervaringsdeskundige vrijwilligers in gezinnen in te zetten, kan Home-Start andere vormen van hulp en ondersteuning bieden dan professionele organisaties, omdat laagdrempelig, op basis van gelijkwaardigheid, steun wordt geboden. Omdat vrijwilligers de drijvende kracht zijn achter Home-Start.

Wilt u helpen? Wie voelt zich in die rol op z'n plek? Wie kent het proces van opvoeden uit eigen ervaring en weet nog hoe fijn het was als je op iemand kon terugvallen als het even moeilijk was? Bent u die helpende hand, dat luisterend oor, dat opgewekte type dat in staat is ouders en kinderen bij te staan en een uitweg te bieden uit problemen die oplosbaar zijn? Neem dan op maandag of dinsdag contact op met Saskia Sanders, coördinator Home-Start Boxtel, (0411) 674244 voor een kennismakingsgesprek, zodat ook u nog op tijd kunt aanhaken voor de cursus die eind mei van start gaat.

08-05-2008
---