Aanvraagformulieren leerlingenvervoer schooljaar 2008-2009

Voor ouders van leerlingen in het basisonderwijs, de speciale scholen voor basisonderwijs en de scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs bestaat de mogelijkheid een vergoeding van de kosten van het leerlingenvervoer aan te vragen. Ook voor gehandicapte leerlingen in het gewoon basis- en voortgezet onderwijs bestaat de mogelijkheid bij de gemeente een aanvraag voor vergoeding in te dienen.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Voorwaarden Om in aanmerking te komen voor een vergoeding dient de afstand tussen de woning en de school voor het basisonderwijs tenminste 6 kilometer te bedragen. Voor het (voortgezet) speciaal onderwijs is de grens op 2 kilometer gesteld.

Vergoeding De vergoeding leerlingenvervoer kan bestaan uit: * een vergoeding voor de gemaakte kosten * de verzorging van het vervoer

De gemeente bepaalt verder aan de hand van de Verordening Leerlingenvervoer voor welke vorm van vervoer men in aanmerking komt. Ouders die dit schooljaar al meededen aan het leerlingenvervoer hebben intussen al een aanvraagformulier voor het nieuwe schooljaar ontvangen.

Aanvraagformulieren Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de receptie van het gemeentehuis, ingang Markt. Voor het schooljaar 2008-2009 dienen de aanvragen vóór 1 juni 2008 ingeleverd te worden. Voor vragen over de regeling leerlingenvervoer kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken en Welzijn, (0411) 655315, of via e-mail ame@boxtel.nl. * Aanvraagformulier vergoeding kosten leerlingenvervoer basisonderwijs * Aanvraagformulier vergoeding kosten leerlingenvervoer speciaal onderwijs / voorgezet onderwijs

Lees meer over leerlingenvervoer...

08-05-2008
---