Imtech NV
Published: 07:30 08.05.2008 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0006055329

Imtech: doorbraak in markt van grote energiecentrales

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat zij van het Duitse energieconcern RWE opdracht heeft ontvangen voor de planning en implementatie van een groot deel van de technische infrastructuur in en rond een nieuw te bouwen conventionele kolengestookte energiecentrale in Hamm in Duitsland. De totale waarde van deze order bedraagt ruim 31 miljoen euro en vormt voor Imtech een doorbraak in de markt van grote (800 MW) energiecentrales. Een tweede order van RWE ter waarde van 32,5 miljoen euro voor een nieuwe kolengestookte energiecentrale in de Eemshaven in Nederland wordt begin 2009 verwacht.

Bij de nieuw te bouwen conventionele kolengestookte energiecentrale van RWE in Hamm in Duitsland is Imtech verwantwoordelijk voor de planning en implementatie van de technische infrastructuur in de periferie rondom de power plant en bijbehorende gebouwen. Het gaat hierbij om hightech oplossingen voor ontroking, be- en ontluchting, hitte- en koudetechnologie, temperatuurbeïnvloeding en meet- en regeltechniek. Beide centrales in zowel Duitsland als Nederland bestaan uit twee 'power stations blocks' met een opwekkingsvermogen van 800 MW per blok. De levering van energie is voorzien in 2011 en 2012.

Imtech ontwikkelt zich meer en meer tot een toonaangevende technische dienstverlener met een breed scala aan technische oplossingen voor zowel het opwekken als besparen van energie. Vorig jaar realiseerde Imtech in de energiemarkt opbrengsten van bijna 550 miljoen euro (bijna 17% van de totale opbrengsten van 3.346 miljoen euro). Enige voorbeelden zijn: de technologische inrichting van biomassacentrales en decentrale warmtekrachtcentrales, thermische energie, energieopslag, de technische inrichting van energiezuinige kantoren ('green offices'), het nemen van de complete energieverantwoordelijkheid en het verbeteren van de energie-infrastructuur bij opdrachtgevers, alsmede de ontwikkeling van milieubewuste power systems voor de technische inrichting en upgrading van olie- en gasvelden. In de markt van grote energiecentrales (rond 800 MW energie) was Imtech echter nog niet actief. Met de order van RWE betreedt Imtech thans ook deze markt.

Noot voor de pers:

Nadere informatie
Imtech N.V.
Pieter Koenders
Manager Corporate Communications
Telefoon: (0182) 54 35 28 / (06) 55 74 65 85
E-mail: pieter.koenders@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met meer dan 18.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van ruim 3,3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten buildings, industry en infra/mobility in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oost-Europa, de UK, Ierland en Spanje en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 14.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, milieu, water en mobiliteit. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Midkap Index en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.eu

This content was distributed through

- connecting communication professionals with their target audience. Visit us here.
Unsubscribe