De kinderombudsman krijgt rond de feestdagen zoals kerst, sinterklaas, pasen en met vakanties veel post en telefoontjes binnen van verdrietige kinderen.
Maar ook op dagen zoals (moeder/vaderdag/ oma&opadag) komen er veel telefoontjes en mails/brieven binnen van verdrietige kinderen. Maar ouders, grootouder, en familieleden of buren die zich zorgen maken over kinderen bellen de kinderombudsman:
De kinderombudsman krijgt rond de feestdagen zoals kerst, sinterklaas, pasen en met vakanties veel post en telefoontjes binnen van verdrietige kinderen. Maar ook op dagen zoals (moeder/vaderdag/ oma&opadag) komen er veel telefoontjes en mails/brieven binnen van verdrietige kinderen. Maar ouders, grootouder, en familieleden of buren die zich zorgen maken over kinderen bellen de kinderombudsman:

Kinderombudsman pleit voor ouderdag.

Op Moeder of Vaderdag worden er weer driftig werkjes, tekeningen gedichten etc gemaakt op scholen.

Maar steeds meer scholen worden geconfronteerd met een steeds groter wordend probleem. Want voor steeds meer kinderen blijkt dit juist pijnlijke herinneringen/situaties zoals het gemis van een van de ouders (of beide), weer op te rakelen. Steeds meer kinderen worden bv geconfronteerd met uithuisplaatsing (niet altijd terecht) en worden opgevoed door adoptie/stiefouders, verzorgers. De kinderombudsman krijgt rond de feestdagen zoals kerst, sinterklaas, pasen en met vakanties veel post en telefoontjes binnen van verdrietige kinderen. Maar ook op dagen zoals (moeder/vaderdag/ oma&opadag) komen er veel telefoontjes en mails/brieven binnen van verdrietige kinderen. Maar ouders, grootouder, en familieleden of buren die zich zorgen maken over kinderen bellen de kinderombudsman.

Met Moeder/vaderdag gaat het veelal om de vraag:1-ik wil wat voor mijn mama/papa maken, maar zie ze niet.

2-ik word gepest op school omdat ik niets kan/mag maken omdat ik mijn Moeder/vader niet meer zie.

3- ik moet wat maken, maar het is mijn Moeder/vader niet etc.

Schrijnende mails, telefoontjes en brieven, die ook de kinderombudsman zeker niet onberoerd laten.

Ook steeds meer kinderen worden geconfronteerd met scheidende ouders, en dan een van de ouders niet meer ziet.

In de afgelopen twee jaar ( 2005/2007) is het aantal eenoudergezinnen toegenomen van 444.000 duizend naar 650.000 duizend, als je dan even een rekensommetje maakt van plm twee kinderen per eenoudergezin en bedenkt dat er plm 3 miljoen kinderen tot 15 jaar zijn, dan is dat meer dan eenderde die zonder moeder of vader leeft. De kinderombudsman vind het nu toch echt tijd worden om rekening te houden met deze nog steeds groeiende groep kinderen.Er zijn scholen die alert zijn en er rekening mee houden. Veel scholen geven zelf ook al aan dat het een steeds groter probleem aan het worden is, en er ook over denken om het af te schaffen, en er gewoon ouderdag van te maken. Dus gewoon eens per jaar een ouderdag, er is toch ook maar een grootouderdag.. Heb je beide ouders nog dan maak je voor beide wat op die dag.

De commercie zal hier niet achter staan, maar de kinderombudsman vind kinderen belangrijker dan omzet

Noot voor de pers:

Naam: J.Aalders

Adres: Rietgansplein 23

Postcode: 6883 DT

Woonplaats: Velp

Provincie: Gelderland

Land: Nederland

T: 0268440431

M: 0610722063

E: j.aalders5@chello.nl

www.kinderombudsman.nl

PS : Wilt u in de toekomst geen mails meer ontvangen,
stuur ons dan nu uw reactie op dit bericht !

----------
Plan je evenement, nodig mensen uit en deel je foto's met Windows Live Events