Ingezonden persbericht

BackupAgent versterkt internationale positie met Italiaanse distributieovereenkomst

Deal onderstreept groeiambities

Delft, 8 mei 2008 - BackupAgent betreedt de Italiaanse markt op basis van een distributieovereenkomst met SNT Technologies spa. Deze omvangrijke overeenkomst onderstreept de internationale groeiambities van het bedrijf. Eerder dit jaar opende BackupAgent al een kantoor in Perth, Australië. Vanuit de overeenkomst gaat SNT Technologies de BackupAgent Appliances in Italië distribueren onder een breed bestand van resellers. Deze hardware/softwarecombinaties bieden krachtige disk-to-disk backupmogelijkheden en vormen een perfecte vervanging voor tapebackups. Italiaanse resellers komen met de BackupAgent Appliances tegemoet aan uiteenlopende (interne) backupwensen van Italiaanse mkb'ers.

SNT Technologies spa is een Value-Added Distributor (VAD) met een specialisatie in storage. Bovendien is het bedrijf de grootste distributeur van Fujitsu Siemens-producten in Europa. Verder omvat het portfolio oplossingen van EMC2 en WMware. Om de bekendheid met zijn appliances te vergroten, heeft BackupAgent diverse presentaties verzorgd tijdens reseller-bijeenkomsten in Italië. De eerste resellers leveren de BackupAgent Appliances nu al aan hun klanten.

De toegevoegde waarde van SNT Technologies komt ook in de overeenkomst met BackupAgent duidelijk tot uiting. Zo stelt de distributeur op basis van BackupAgent Provider resellers in staat om hun mkb-klanten Backup-as-a-Service (BaaS) te bieden. Klanten kunnen hiermee via het internet een backup naar een beveiligde externe locatie maken. Groot voordeel voor resellers is, dat ze hiermee een langetermijnrelatie met een klant opbouwen.

Alfio Gozzi, Managing Director van SNT Technologies spa: "SNT is gespecialiseerd in de distributie van storageoplossingen. De BackupAgent Appliances zijn de perfecte oplossing voor de backupbehoeften van mkb'ers. Zij hebben niet dezelfde, vaak kostbare functionaliteit nodig als grote ondernemingen, maar willen er wel zeker van zijn dat hun backupprocessen goed verlopen. Met deze appliances bieden we onze resellers

de mogelijkheid om met een bewezen product omzet in de mkb-markt te vergroten. De BaaS-aanpak is een groot bijkomend voordeel."

"We zijn zeer blij met deze distributieovereenkomst in Italië", zegt Roland Sars, Director Sales en Marketing bij BackupAgent. "SNT Technologies is een gerenommeerde partij met een zeer breed reseller-bestand. Na de opening van onze Australische vestiging is dit een volgende stap richting internationale expansie van ons bedrijf. Iedere mkb'er, waar ook ter wereld, heeft behoefte aan krachtige backup- en recovery-mogelijkheden. Deze zijn in te vullen met de oplossingen van BackupAgent."

BackupAgent

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata. Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups. Voor meer informatie: www.backupagent.com.



Ingezonden persbericht