Ingezonden persbericht


Avocent vereenvoudigt voedingbeheer in datacenters met DSView 3 Power Manager

Nieuw Vennep, 8 mei 2008 - Avocent Corporation introduceert nieuwe software voor voedingbeheer in datacenters. Met deze software is het mogelijk om het stroomverbruik in real-time te monitoren. DSView 3 Power Manager is als add-on direct inzetbaar in combinatie met de DSView 3 management-software. Deze software is in duizenden datacenters wereldwijd geïnstalleerd. Het voorziet in veilig, gecentraliseerd beheer van fysieke en virtuele IT-assets. DSView 3 Power Manager stelt beheerders in staat om informatie over stroomverbruik te verzamelen en te bundelen. Daardoor is efficiencywinst te behalen, kan uitval teruggedrongen worden en zijn de totale energiekosten te reduceren.

"Klanten hebben vaak beperkte mogelijkheden bij het meten van hun energieverbruik, waardoor deze kosten oncontroleerbaar worden", zegt Nils 't Hart, Country Manager Nederland van Avocent. "Nu we onze aanwezigheid op beheergebied in het datacenter verbreden, willen we ook meer inzicht in en controle over voeding en koeling bieden. Daardoor is een nauwkeurigere planning van infrastructuren en budgetten mogelijk."

Een recente studie van IDC wees uit dat de kosten van voeding en koeling oplopen naar 44,5 miljard dollar in 2010. Dat is 70 procent van de totale uitgaven voor nieuwe servers. Een EPA-studie van vorig jaar gaf aan dat in 2006 zo'n 50 procent van de totale energiekosten in datacenters toegerekend kan worden aan IT-apparatuur, waarvan de helft aan servers. Energiegebruik in datacenters is een steeds groter operationeel risico. Om efficiënter te kunnen werken, is meer inzicht nodig in stroomgebruik. Ook moeten bedrijven stroom beter kunnen toewijzen met het oog op beschikbaarheid. Daarnaast is budgettering van stroomkosten nodig en moeten bedrijven deze kosten aan afdelingen kunnen doorberekenen.

De nieuwe DSView 3 Power Manager van Avocent is bij uitstek geschikt om gebruiksgegevens te verzamelen en weer te geven in een geconsolideerd overzicht. De oplossing bepaalt het gebruik op basis van kilowatts en zet dit om naar kilowattuur, zodat er inzicht is in de kosten. De software voorziet in een kostencalculator waar een gebruiker het verbruik kan ingeven. De calculator berekent vervolgens de kosten. Zo is het mogelijk om kosten te monitoren en zo nodig door te berekenen.

Doordat IT-managers over meer informatie beschikken, kunnen ze betere beslissingen nemen. Zo is het mogelijk om:
* de risico's van capaciteitsplanning terug te dringen. Bij het plannen van een nieuw datacenter zijn historische verbruiksgegevens te gebruiken als basis. Dat voorkomt de aanleg van onnodige overcapaciteit.
* niet-geplande downtime te reduceren. Tijdige meldingen van issues op het gebied van voeding en milieu voorkomen overbelasting van schakelingen en uitval van bedrijfskritische apparatuur.
* budgetten voor stroomverbruik te beheren. Hiermee zijn drempelwaarden voor energiegebruik in te stellen en kan een beheerder bepaalde niet-kritische activiteiten in daluren laten uitvoeren.
* de efficiency van virtualisatie te verbeteren - door het energieverbruik van iedere server in kaart te brengen, zijn kandidaten voor virtualisatie te identificeren. Daardoor is het stroomverbruik door niet-actieve servers terug te dringen.

"Klanten weten wat energieverbruik betekent want ze krijgen iedere maand een rekening. Maar ze zijn gefrustreerd over steeds maar stijgende kosten en het gebrek aan tools om deze kosten te beheersen. We bieden nu een middel aan klanten om slimmere beslissingen te nemen over hun energieverbruik en koeling. Zij kunnen nu anticiperen op besparingen voordat ze wijzigingen aanbrengen in hun datacenters. Ook kunnen ze die besparingen vaststellen en rapporteren. Avocent blijft deze strategische power management-oplossingen ontwikkelen om klanten te helpen in te spelen op uitdagingen nu de energiekosten blijven stijgen", aldus 't Hart.

De Avocent DSView 3 Power Manager biedt verschillende rapportage- en alarmeringsmogelijkheden, waaronder:


- Verbruiksrapporten. Deze geven inzicht in het verbruik over bepaalde periode voor datacenters, racks of voedingonderdelen.


- Trendrapportages. Deze volgen het energieverbruik over een langere periode en verzamelen data voor op maat gemaakte rapportages.


- Drempelwaarden. Hiermee zijn drempels in te stellen die een alarmering geven wanneer ze overschreden worden.


- Alarmeringen. Op maat te maken alarmeringen bieden tijdige notificatie wanneer een drempel overschreden dreigt te worden.

De DS 3 View Power Manager is te integreren met de sensorhubs van Uptime Devices. Daarbij is een complete omgeving te creëren voor het monitoren van en rapporteren over temperatuur, luchtvochtigheid, luchtstromen en waterniveaus. Wanneer de oplossing gecombineerd wordt met de intelligente Power Distribution Units (PDU's) van Avocent zijn individuele stroomaansluitingen optimaal te beheren. De oplossing maakt voor het monitoren en controleren gebruik van Avocent's MergePoint Service Processor Managers.

De DSView 3 Power Manager is uitwisselbaar met de laatste Avocent DS 3 View-software. Beiden zijn vanaf juli 2008 beschikbaar. Versie 3.6 van DSView 3 biedt betere functionaliteit en gebruiksgemak, meer ondersteuning van devices en uitgebreidere VMware-ondersteuning voor toegang tot en controle van fysieke en virtuele servers.

Over Avocent Corporation
Avocent levert oplossingen voor het beheer van ICT-taken en -infrastructuur aan ondernemingen overal ter wereld. Deze oplossingen stellen klanten in staat om hun kosten te reduceren en het beheer van complexe ICT-omgevingen te vereenvoudigen via geïntegreerde, gecentraliseerde in-band- en out-of-band-hardware en -software.

De softwaredivisie van Avocent, LANDesk, is daarnaast een toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van systeem-, beveiligings- en procesbeheer. Raadpleeg voor meer informatie de website www.avocent.com.



Ingezonden persbericht