TNT Group
TNT lanceert nieuw merk in Brazilië: 'TNT Mercúrio' - Belangrijke stap naar volledige integratie van Mercúrio

08 mei 2008, 09:00 CET - São Paulo, Amsterdam - TNT gaat haar expressdiensten in Brazilië aanbieden onder een nieuwe merknaam: 'TNT Mercúrio' (voorheen 'Mercúrio'). Het nieuwe merk, een combinatie van twee gevestigde namen, belichaamt de succesvolle transformatie van Mercúrio, de toonaangevende Braziliaanse expressdienstverlener die in januari 2007 door TNT werd overgenomen en onderstreept TNT's betrokkenheid met de Braziliaanse expressmarkt.

TNT Mercúrio is met een aandeel van 15% marktleider op de Braziliaanse binnenlandse expressmarkt. Het bedrijf is actief in meer dan 4.000 steden in heel Brazilië. TNT Mercúrio heeft een bestand van 35.000 klanten en 7.000 medewerkers, verspreid over 130 vestigingen en filiaalbedrijven. Het verzorgt zowel binnenlandse als grensoverschrijdende diensten voor vervoer over de weg met een vloot van 1.500 eigen en 2.000 ingehuurde voertuigen.

Alle 1.500 eigen voertuigen van TNT Mercúrio zullen eind 2009 voorzien zijn van een nieuw beeldmerk. Het merk is van grote betekenis voor de Braziliaanse expressmarkt. "Alleen TNT Mercúrio kan voorzien in de behoefte aan zowel binnenlandse als internationale leveringsdiensten, over de weg of per vliegtuig," zegt Roberto Rodrigues, Country General Manager van TNT Mercúrio.

TNT Mercúrio wil haar leidende positie verder te verstevigen door te investeren in nieuwe voertuigen, depots en infrastructuur, waaronder een uiterst geavanceerd callcenter in São Paulo.

Naast uitbreiding op de binnenlandse markt in Brazilië wil TNT Mercúrio ook andere landen in Zuid-Amerika aan haar wegvervoernetwerk koppelen. "Met onze huidige expressdiensten bieden we die aansluiting al aan klanten in Argentinië, Chili en Uruguay," aldus Roberto Rodrigues. Verder zoekt TNT naar mogelijkheden om haar luchtverbindingen tussen Brazilië en Europa te versterken, en zo haar Zuid-Amerikaanse infrastructuur voor wegvervoer te laten aansluiten op internationale luchtvaartroutes.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar wereldwijde activiteiten uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming ¤ 11 miljard en het bedrijfsresultaat ¤ 1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.