Ingezonden persbericht

BT demonstreert 'intercompany' videovergaderen

Beschikbaar vanaf september 2008

Vanaf september dit jaar biedt BT een TelePresence-oplossing die het mogelijk maakt om 'intercompany' - tussen bedrijven - te vergaderen. BT demonstreerde deze functionaliteit afgelopen week tijdens de Cisco Expo 2008 in Berlijn. Hiermee wordt het mogelijk om op een veilige manier videovergaderingen te houden met klanten, partners en leveranciers. TelePresence creëert de ervaring van een live, face-to-face vergadering, terwijl de gespreksdeelnemers zich op verschillende locaties bevinden.

BT heeft de succesvolle werking van deze functionaliteit aangetoond door een TelePresence-vergadering op te zetten tussen het hoofdkwartier van de Media-Saturn Group, een klant van BT, in Ingolstadt, Duitsland en Wolfgang Lux, Managing Director van de Media-Saturn-Holding GmbH. Hij bevond zich in het Cisco Expo presentatieforum in het Estrel congrescentrum te Berlijn.

Afgelopen december kondigde BT aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een TelePresence-dienst voor intercompany-gebruik. Dit nieuws werd door klanten met enthousiasme ontvangen. Gesteund door de bewezen werking, wordt de commerciële dienst vandaag aangekondigd. Dit, gecombineerd met de recente overname van Wire One Communications, bevestigt BT's focus op de videoconferencing markt.

Het volledige, Engelstalige bericht is te vinden op: http://www.btplc.com/News/Articles/Showarticle.cfm?ArticleID=71163f4b-6ffa-4674-aed7-397cdbdf4aa5

EINDE

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan onze klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond.

British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.